Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 20 april 2016

Snapchatten voor je werk, een museum op je dashboard, kunst uit Irak en Shakespeare uit Tunesië, bouwen in Abu Dhabi, proosten met Girl Geeks en van wie is eigenlijk Amsterdam? Met verve verzameld, er zit vast iets voor je bij. 

Lees …

Social media – Snapchat voor je bedrijf

Vraag een puber om het je uit te leggen, verbaas je over de dynamiek (nog beter: lees dit artikel eerst) en neem Snapchat op in je marketingmix.

Hoe goede doelen techniek en (sociale) media inzetten om donaties te vragen – en waarom dat wel of niet werkt

Vreselijk koloniaal fotootje, maar het gaat om het artikel en de infographics: als je jongeren geld uit de zak wilt kloppen voor een goed doel is e-mail niet je beste middel, maar moet de Doneer-knop op je mobiele site wel goed werken.

Social media – Periscope hits 200 million live video broadcasts on its one-year anniversary

“Since Periscope’s launch last March, more than 110 years of live video is watched daily via Twitter’s live streaming video app.” Tijd voor culturele instellingen om er meer gebruik van te maken.

Business Intelligence – Digital Dashboard voor musea

4 musea in Pittsburgh sloegen de handen ineen op het vlak van data-analyse, en het combineren van museum- en websitebezoek in één overzicht. Een online en voor iedereen toegankelijk Digital Metrics Dashboard is het resultaat: “The new CMP “Digital Metrics Dashboard” was developed by the Innovation Studio to measure different dimensions of quantitative data from the web. There were no easily-accessible or integrated web or social media analytics prior to the Dashboard, nor was there any way to overlay other data with the actual attendance data.”

Business Intelligence – Data Warehousing for Nonprofits

Veel culturele organisaties gebruiken meerdere softwarepakketten, elk met een eigen doel. Kaartverkoop, planning, CRM en nog veel meer. Eenvoudige vragen kunnen beantwoord worden vanuit de rapporten uit een enkel programma. Maar voor het antwoord op meer complexe vragen zul je gegevens uit meerdere bronnen moeten combineren. In dit artikel wordt helder uitgelegd welke stappen je daarvoor moet zetten. En wat het je oplevert.

Website – Ruya Foundation For Contemporary Culture In Iraq

Benieuwd naar hedendaagse kunst uit Irak? In deze online database vind je zo’n 400 portfolio’s. “The chief intention is to create a platform for the Iraqi creative community in the absence of physical spaces and institutions, which naturally allow for creative exchange and exploration,”

Musea – Guggenheim Breaks Off Negotiations with Gulf Labor Over Migrant Rights

Guggenheim bouwt een museum in Abu Dhabi. Dat gaat niet zonder slag of stoot. De onderhandeling met Gulf Labour over de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders die aan het gebouw werken is deze week compleet vastgelopen. Interessant artikel, met onderaan de mail die Guggenheim directeur Richard Armstrong aan zijn collega’s stuurde.

Data-analyse – Measuring the ROI of Support

Interessant artikel over onderzoek naar de kosten en opbrengsten van klantenservice. Met goede argumenten om een leverancier mee om de oren te slaan die beweert dat die afdeling alleen maar geld kost.

Marketing – Hoe Snapchat de homepage om zeep helpt

Generatie Z komt eraan. Maar niet op je website. Waar wel? Snapchat (daar is-ie weer), op afstand gevolgd door Instagram en een beetje Facebook.

Investigating the algorithms that govern our lives – Columbia Journalism Review

Lang artikel, maar enorm de moeite waard. Over algoritmes, de zelflerende ‘formules’ achter veel online logica als de volgorde in je Facebook timeline en je Google zoekresultaten. Volgens critici zijn ze niet meer dan de mening van hun bouwer over hoe de wereld in elkaar zit en hoe die in elkaar zou moeten zitten. Bouwers daarentegen zeggen dat zij alleen de basis leggen, en dat een algoritme vanzelf de juiste kant op groeit. Stof tot nadenken.

Bezoek …

20 april Live Stream – MuseumNext

MuseumNext, conferentie over musea “showcasing best practice today to shine a light on the museum of tomorrow”, is nu gaande in Dublin. Kijk live mee via internet.

20 april, Amsterdam – GGDrinks – Girl Geek Dinner

“Join us for the seventh informal Girl Geek Dinner after-work drink! Our monthly event where Girl Geeks can socialize, on Wednesday, April 20th at C & T Amsterdam. BYOD.”

22 april, Amsterdam WorldTalks &Co | Stadsschouwburg

Maandelijkse vrijmibo van Amsterdam om stil te staan bij brandende kwesties die de wereld bezighouden. Op 22 april: van wie is Amsterdam? Willen we een diversiteit aan bewoners of gaan we richting Londen, in handen van de ultrasuperrijken en investeerders?

28 april, Amsterdam – Data Science NL @ Uber Engineering

Twee sprekers, van TomTom en Uber, praten je bij over de laatste technologie op het punt van automatisering in het verkeer.

Geniet …

22 april t/m 27 mei, tournee – Attrape-moi

Een huisje met zes acrobaten die elkaar weerzien na 10 jaar. Klapstoeltjes, hoelahoep, trampolinemuur en humor horen allemaal bij de lol. Onze laatste tournee alweer van dit seizoen. De voorbereiding voor het nieuwe seizoen is in volle gang!

22 april, Den Haag – Hamlet van Meher Awachri (Tunesië)

Vrijdagavond in het gebouw van het Nationale Toneel, gepresenteerd door The English Theatre: een Tunesische Hamlet, van Meher Debbich Awachri, een theatermaker met wie we werkten bij Dancing on the Edge.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!