Technische productie

Internationale festivals – Spin in het web

Alle belangen op één lijn

TOT is gepokt en gemazeld in het coördineren van internationale festivals. Een festival vraagt alles wat bij tourneevoorbereiding komt kijken, maar dan in gecomprimeerde vorm.

Gezelschap

Meerdere gezelschappen brengen in een compact tijdsbestek op verschillende locaties onder optimale condities hun voorstelling. Allemaal willen ze zo goed mogelijk voor de dag komen, want ze krijgen maar één kans om hun artistieke product aan het Nederlandse publiek te tonen. Ze komen misschien op de televisie. Of er is pers in de zaal, en internationale programmeurs. Dat voert de spanning behoorlijk op.

Theater

Aan de andere kant is er het theater dat rekening heeft te houden met de beperkingen van de zaal en met de beschikbare menskracht. En morgen is er weer een dag, met een ander gezelschap en een andere voorstelling.

Festival

En dan is er naast gezelschappen en theater nog een derde partij in het geding: de festivalorganisatie met een format, kader en budget die weer andere wensen, eisen, mogelijkheden en beperkingen met zich mee brengen.

Stadsschouwburg Amsterdam tijdens Julidans, internationale festivals

Op één lijn

TOT kent alle perspectieven bij internationale festivals van binnenuit, weegt de belangen tegen elkaar af en vindt en bepleit bij de betrokken partij de beste oplossing. Ruim voordat het festival begint, liggen er dan voor iedereen heldere afspraken, planningen, tekeningen en productieschema’s. Een solide basis, zodat er tijdens het festival ruimte is voor de onvermijdelijke improvisatie.

Bekijk voorbeelden van festivals onder de hoede van TOT.