Inspiratie

Achtergrond

Voorgeschiedenis

Een opleiding tot organisatiepsycholoog, 10 jaar werkervaring in de theatertechniek, liefde voor theater als motivatie. Het zijn de drie lijnen uit mijn leven die samenkomen in TOT, het bedrijf dat ik in 2002 begon.

Tijdens mijn studie deed ik onderzoek naar politieke besluitvorming en de groepsdenkentheorie van Irving Janis. Verder volgde ik de opleiding tot trainer sociale vaardigheden, met onderwerpen als conflicthantering en groepsdynamica.

Logo Universiteit Utrecht

Studeren

Naast organisatiepsychologie studeerde ik theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht, waarbij ik na de propedeuse voor vakken over dans en kunsttheorie koos. Losse bijvakken volgde ik bij Informatica. In de loop van mijn werkend leven verdiepte ik mijn kennis op het gebied van management, theater- en computertechniek met diverse cursussen, zoals timemanagement, projectmatig werken, marketing, onderhandelingsvaardigheden, hijstechniek en veiligheid, en computertrainingen als Advanced Excel, MS Access, Databases, PowerBI, Python, R, SQL, HTML, MS Visio, en de klassiekers Pascal en Visual Basic.

Werken

Vóór TOT werkte ik onder een andere bedrijfsnaam als fotograaf en theatertechnicus. Ik was zo’n tien jaar op tournee, het liefst met dansgezelschappen in en uit binnen- en buitenland. Meer over die theatertechnische ervaring vind je onder Technische productie.

Mijn fotografisch werk was abstract, analoog en zwart-wit. Als vrij werk maakte ik sequenties en abstracte composities, in opdracht portretten en theaterfoto’s. Geconcentreerd millimeterwerk in de doka om het hypersociale bestaan als reizend inspiciënt mee in balans te houden.

Lees verder over drie uitdagingen die leidden tot de start van TOT