Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 13 april 2016

Big Brother en de psycholoog, SalesForce voor cultuur, hyperpersoonlijke fondsenwerving, de toekomst van de stad, je eigen Escherkunstwerk en Argentijnse dans over de dood. Klinkt goed toch? 

Lees …

Fondsenwerving – Van je vrienden moet je het hebben: de waarde van particuliere fondsenwerving

Crowdfunding is klein beginnen en persoonlijk houden. Sinfonia Rotterdam wordt draaiende gehouden door liefde, passie, en slimme fondsenwerving. Lees hier over de werking van een inspirerende vriendenkring.

Crowdfunding – Wiepkes New Hip

In de serie “van je vrienden moet je het hebben” een voorbeeld van kleinschalige crowdfunding. Wiepke Westbroek, evenementenproducer voor de Stadsschouwburg Amsterdam (de vrouw achter de schermen bij Expanding Theatre) heeft een nieuwe heup nodig. Dat kost 10 mille en Nederlandse verzekeraars vergoeden het niet. Ze maakte deze site en doet een sympathiek beroep op vrienden en collega’s. Met een dansfeest als beloning.

Gewoon mooi – Eschersketch

Ohhh dit moet je proberen! Elk mini lijntje dat je trekt wordt omgetoverd tot een prachtig patroon. Iedereen kunstenaar!

Datavisualisatie – Gender-ongelijkheid in films

Gender-ongelijkheid in films. Iedereen heeft er een mening over, niet eerder werd het op grote schaal gemeten. Nu wel, aan de hand van dialogen: wie is er het meeste aan het woord? 2000 filmscripts geanalyseerd, de resultaten grafisch weergegeven. En ja hoor: de mannen zijn het meeste aan het woord. Behalve in films als Inside Out die over meisjes gaan.

Big Data – Who Are You? Wie kent je beter: de psycholoog of je telefoon?

Om een persoonlijkheid in kaart te brengen kun je de persoon vragenlijsten laten invullen. Maar wat ontdek je door de data van die persoon te bestuderen? En wat kunnen psychologen daarmee? Het klinkt heel big-brother-achtig, maar er worden interessante resultaten geboekt bij bijvoorbeeld depressie, een ziekte die ook al gevoelig is gebleken voor online therapie. Waarom dan geen online diagnose?

Bezoek …

14 april, Amsterdam – deSingel vertelt over SalesForce

Tijdens de Salesforce Worldtour in de Amsterdam RAI verteltt Pierre Van Diest, zakelijk directeur van deSingel in Antwerpen, hoe dit softwareplatform hen helpt bij het slimmer runnen van hun organisatie. 14:00 – 14:40 is zijn presentatie. Gratis toegang bij reservering vooraf.

14-17 april, Amsterdam – IETM Amsterdam Plenary Meeting 2016

Live Arts in Digital Times is het thema van de IETM Meeting in Amsterdam in samenwerking met het Nederlands Theaterfestival. Kun je er niet bijzijn, volg het dan online want Howlround.tv zendt de plenaire sessies uit.

17 april, Amsterdam – The Future of the City

Symposium waarin architecten, kunstenaars en filmmakers debatteren over toekomstvisies op steden en de maatschappij. Wordt vast een levendige zondagmiddag in EYE.

23 en 24 mei, Nijmegen – Congres Podiumkunsten

Eindelijk is het programma bekend van het Congres Podiumkunsten. Dit jaar is het thema Crossovers tussen de culturele sector en andere branches. Be there or be square!

Geniet …

13 april, Breda – Afectos – Rocío Molina en Rosario “La Tremendita”

Twee jaar geleden op tournee in het programma Intermezzo Flamenco van de Flamenco Biënnale, nu nog een keer te zien in Breda: Afectos van Rocío Molina en Rosario “La Tremendita”. Prachtig.

18 t/m 26 april, tournee – Grupo Krapp met Adonde van los Muertos – Lado A

Krapp vroeg tien kunstenaars uit dans, toneel en film naar hun antwoord op de vraag waar de doden heengaan. Pina Bausch, Beckett en een vleugje Shakespeare. De laatste tournee dit seizoen in de serie Get Lost Theater.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!