Inspiratie

Van het web

Vanuit persoonlijke en professionele interesse ben ik al sinds 1995 actief op het web. Ik durf mezelf daarom wel een digitale wereldburger te noemen.

Digitale wereld - internet

Internet vroeger

In de beginjaren leek internet op een grote verzameling reclamefolders. Websites waren etalages, communiceren deed je via e-mail. En bij het eerste huisstijlontwerp van Jips Company voor TOT in 2002 speelde het web geen rol. Dat is nu bijna niet meer voor te stellen.

Internet nu

Inmiddels is communiceren via het web de normaalste zaak van de wereld en is de complete culturele sector actief op LinkedIn, Twitter en Facebook, maar ook InstagramPinterest, YouTube en SnapChat zijn razendsnel ingeburgerd. Mijn klanten weten me te vinden voor goede raad over de beste toepassing van elk medium. » lees verder over Van het web

Facebook – contact, tips, trucs en nieuws

Facebook is het grootste sociale netwerk voor het delen van berichten, links, foto’s en video’s met vrienden en bekenden. Voor mij een heerlijk laagdrempelig platform om contact te houden met vrienden en collega’s uit heden en verleden en tips uit te wisselen over mooie voorstellingen, handige trucs en het laatste nieuws over internet, techniek en sociale media. Ik ken overigens al mijn Facebookvrienden. Logisch? Welnee, bekijk deze video maar eens.

Facebook netwerk

Facebook en de buitenwereld

Facebook geeft zich niet zo snel gewonnen; op techneutenfora kun je vinden dat je gemakkelijk kunt delen náár Facebook.  Pagina’s die je tegenkomt, tips die je leuk vindt, foto’s die je maakt via allerlei apps, reizen die je boekt en theaterkaartjes die je koopt, je kunt het zo gek niet verzinnen of er staat een blauwe Share of Like knop naast.

» lees verder over Facebook – contact, tips, trucs en nieuws

Twitter – de snelste nieuwsbron

Geliefd en verguisd. Digitale koffiemachine en open riool. Omdat Twitter zo’n open en toegankelijk medium is kun je er alles mee. Love it or hate it.

Twitter tagcloud @Marijcke

Twitter is de snelste nieuwsbron, sms’en met de wereld, jezelf laten zien, een luchtige manier om contacten te leggen en te onderhouden. Het is een medium waar je echt in moet groeien, dat je niet in een uurtje onder de knie hebt, en waar bij goed gebruik zakelijk en privé elkaar raken. Dat vind ik er spannend aan. Je ontdekt gaandeweg welke stijl van delen bij je past, en wie je wel of niet wilt volgen.  » lees verder over Twitter – de snelste nieuwsbron

Instagram – fotobewerking en sociaal medium

Instagram schoot in 2011 als een komeet naar de top van alle lijstjes met meest gebruikte apps. Een jaar later nam Facebook het over voor 1 miljard dollar. Er is een app voor iPhone en Android die op de  telefoon of tablet van miljoenen mensen staat.

Instagramfoto Zurich

Neem een foto met je mobiel, open Instagram, maak een vierkante uitsnede en bewerk het resultaat met behulp van een serie filters. Oneffenheden worden weggepoetst, kleuren opgefrist of juist in pastel uitgevoerd. Voeg een randje toe, speel met contrast en scherpte. Je foto lijkt gemaakt in de seventies, in zwart-wit, als polaroid of met een technische camera. Van een simpel kopje koffie of, zoals in het voorbeeld hierboven, een bemoste aanlegsteiger, maak je in een handomdraai iets keks.

» lees verder over Instagram – fotobewerking en sociaal medium