Uurwerk personeelsplanner

Uurwerk Online – rooster maken

Als de evenementen en diensten in Uurwerk Online staan kun je een rooster gaan maken.

Roosteren vanuit de dienst of vanuit de medewerker

Roosteren kan vanuit de dienst, maar ook vanuit de medewerker. Werk je vanuit de dienst, dan kies je een of meer medewerkers uit een lijst van beschikbare en geschikte mensen. Vertrek je vanuit de medewerker, dan kies je een of meer diensten uit de lijst met werkzaamheden voor die dag.

Uurwerk Online Roosteren vanuit de medewerker

Geavanceerde roosterfuncties

Uurwerk controleert meteen of het rooster klopt met de contracttijd van de medewerker en het benodigd aantal mensen, en geeft een waarschuwing als je de voorwaarden van cao en Arbeidstijdenwet overtreedt, ook als die voorwaarden per afdeling of medewerker verschillend zijn. Als er iets niet klopt krijg je ook direct een toelichting op de regel die je overtreedt. Je kunt de waarschuwing negeren, of direct aanpassingen doen waardoor die verdwijnt.

Uurwerk Online controles

Verder zie je tijdens het roosteren de urensaldi van de medewerkers en de invloed die het rooster daarop heeft, zodat je live kunt sturen op over- en onderuren.

Uurwerk Online saldi tijdens roosteren

Bij het inroosteren van een dienst kun je ervoor kiezen de standaard diensttijd te laten gelden, of voor een medewerker een afwijkende tijd in te vullen. Ook kun je bij een ingeplande dienst een notitie voor de medewerker toevoegen. Door er een code aan te hangen kun je bijvoorbeeld een medewerker boventallig inplannen.

Uurwerk Online roosterdetails per medewerker

We hebben trouwens sinds 2019 een compleet nieuw roosterscherm! Zien? Neem contact op voor een demo!

Voor de medewerkers

Is een weekrooster klaar, dan publiceer je het. Iedereen die ingeroosterd is krijgt hiervan een signaal (per mail of sms) en bekijkt het rooster online of importeert het in de eigen digitale agenda. Wordt er een nieuwe week gepubliceerd, dan krijgt iedereen die ingeroosterd is bericht. Zijn er roosterwijzigingen, dan krijgen alleen mensen bij wie iets is veranderd bericht.

Uurwerk Online communicatie wijziging

Is een medewerker verhinderd, dan dient hij of zij een ruilverzoek in met een collega. De planner accordeert zo’n verzoek, waarna het in het rooster wordt verwerkt. Een medewerker die extra wil werken kan zien voor welke diensten nog mensen worden gezocht. Wijzigingen in het eigen rooster zien de medewerkers nog eens op een rijtje als ze inloggen. Medewerkers zien alleen gepubliceerde roosters.

Lees verder over het bekijken van roosters.

Direct naar service, abonnement en kosten.