Uurwerk personeelsplanner

Uurwerk Online – rooster maken

Als de evenementen en diensten in Uurwerk Online staan kun je een rooster gaan maken.

Roosteren vanuit de dienst of vanuit de medewerker

Roosteren kan vanuit de dienst, maar ook vanuit de medewerker. Werk je vanuit de dienst, dan kies je een of meer medewerkers uit een lijst van beschikbare en geschikte mensen. Vertrek je vanuit de medewerker, dan kies je een of meer diensten uit de lijst met werkzaamheden voor die dag.

Medewerker inplannen

Geavanceerde roosterfuncties

Uurwerk controleert meteen of het rooster klopt met de contracttijd van de medewerker en het benodigd aantal mensen, en geeft een waarschuwing als je de voorwaarden van cao en Arbeidstijdenwet overtreedt, ook als die voorwaarden per afdeling of medewerker verschillend zijn. Als er iets niet klopt krijg je ook direct een toelichting op de regel die je overtreedt. Je kunt de waarschuwing negeren, of direct aanpassingen doen waardoor die verdwijnt.

Waarschuwing bij roosterwijziging

Verder zie je tijdens het roosteren de urensaldi van de medewerkers en de invloed die het rooster daarop heeft, zodat je live kunt sturen op over- en onderuren.

Urensaldi in beeld bij inplannen van een medewerker

Bij het inroosteren van een dienst kun je ervoor kiezen de standaard diensttijd te laten gelden, of voor een medewerker een afwijkende tijd in te vullen. Ook kun je bij een ingeplande dienst een notitie voor de medewerker toevoegen. Door er een code aan te hangen kun je bijvoorbeeld een medewerker boventallig inplannen.

Medewerker inplannen met afwijkende diensttijd en toegevoegde code

Wil je dit liever live in werking zien? Neem contact op voor een demo!

Voor de medewerkers

Is een weekrooster klaar, dan publiceer je het. Iedereen die ingeroosterd is krijgt hiervan een signaal (per mail of sms) en bekijkt het rooster online, via de app, of importeert het in de eigen digitale agenda. Wordt er een nieuwe week gepubliceerd, dan krijgt iedereen die ingeroosterd is bericht. Zijn er roosterwijzigingen, dan krijgen alleen mensen bij wie iets is veranderd bericht.

E-mail bij publicatie van een nieuw rooster

Is een medewerker verhinderd, dan dient hij of zij een ruilverzoek in met een collega. De planner accordeert zo’n verzoek, waarna het in het rooster wordt verwerkt. Een medewerker die extra wil werken kan zien voor welke diensten nog mensen worden gezocht. Wijzigingen in het eigen rooster zien de medewerkers nog eens op een rijtje als ze inloggen. Medewerkers zien alleen gepubliceerde roosters.

Lees verder over het bekijken van roosters.

Direct naar service, abonnement en kosten.