Uurwerk personeelsplanner

Uurwerk Online – koppelingen met andere applicaties

Bij TOT zijn we voorstander van koppelingen tussen verschillende applicaties, en als ICT projectmanagers hebben we er bakken ervaring mee. Ook voor ons eigen product Uurwerk Online hebben we al diverse koppelingen gebouwd.

Evenementen koppelen met Yesplan, Artifax Event en iTheatre

Je kunt in Uurwerk Online alle evenementen met de hand aanmaken. Maar als je al een evenementenplanningssysteem hebt is het logischer om ze te importeren via een koppeling. Dat scheelt je veel tijd, en voorkomt dat je personeel op de verkeerde dag inplant, of vergeet op een verandering in te spelen. En zeg nou zelf: overtikken in de 21e eeuw, dat kan toch echt niet meer?

We hebben voor onze klanten koppelingen gemaakt met Yesplan, Artifax Event en iTheatre. Heb je een ander planningssysteem? Neem even contact op!

Uurwerk Online koppeling met Yesplan

Zo’n koppeling importeert elke nacht, of zo vaak als je zelf ‘op de knop drukt’, alle evenementen in de afgesproken periode, met daarbij alle gegevens die je nodig hebt om je rooster te maken. Zodat je als roostermaker niet meer zelf in het evenementenplanningssysteem hoeft te kijken, maar alles voor het maken van je rooster in Uurwerk Online bij elkaar hebt. In het Logboek zie je precies wat er veranderd is zodat je je rooster kunt aanpassen aan een wijziging in datum, tijd of bijvoorbeeld aantal bezoekers.

Werk je met Yesplan? Dan kunnen we ook de diensten voor je ophalen, en de ingeplande medewerkers voor je in Yesplan zetten zodat ze in je draaiboek komen. Ook de gewerkte uren kunnen we voor je in Yesplan zetten bij het evenement, om je managementinformatie te vullen. Bij andere evenementenplanningssystemen kunnen we hetzelfde doen, als het systeem ons dat toestaat.

Verloning

Voor de verloning van de medewerkers hebben we heel wat rapportages gebouwd, maar we hebben ook een koppeling met payrollbureau Staffable. Uit Uurwerk Online rolt een overzicht van de ingevulde en goedgekeurde uren dat direct in hun systeem wordt ingelezen. Ook een mooi voorbeeld van een koppeling die tijd bespaart en fouten uitsluit.

Zelf rapporten maken met de gegevens uit Uurwerk Online in Power BI

Onze klanten vragen ons regelmatig, hoe ze zelf rapporten kunnen maken met de gegevens in Uurwerk Online. Gewerkte uren per afdeling, kosten per locatie of per type evenement, de ontwikkeling van het aantal uren per locatie over meerdere jaren. Met filters en doorklikmogelijkheden. Dat werk.

Daarom hebben we voor onze klanten een koppeling met Power BI gemaakt.

Power BI is een programma van Microsoft dat je gratis kunt downloaden. Het is bedoeld om met gegevens uit allerlei bronnen rapporten en grafieken te maken. Wij gebruiken de API van Uurwerk Online om in dit programma rapporten te maken. Wij zetten de bouwstenen klaar, onze klanten kunnen daarmee hun eigen rapporten bouwen.

Klik op de afbeelding hieronder om een kort filmpje te bekijken.

En verder?

Wij zien uit naar het moment waarop we koppelen met externe urenregistratiesystemen (‘prikklokken’), en met andere applicaties dan Power BI ten behoeve van business intelligence. Want als we ergens warm voor lopen dan is het integrale managementinformatie voor onze klanten. Wij zijn er klaar voor!

Neem contact op voor een goed gesprek over koppelingen – het is ons favoriete onderwerp.

Kijk eerst onder de motorkap van Uurwerk Online.