Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 16 maart 2016

Slimme steden, nonverbaal digitaal gedrag, het einde van old skool leiderschap en projectmatig werken. Met als toetje van de nieuwsbrief Wonderland in 3D. 

Lees …

Sponsoring – Down under: waarom automerk Mazda al 12 jaar een operafestival sponsort

Opera Australia en hun sponsor Mazda organiseren al 12 jaar Mazda Opera in the Domain. Dit artikel laat zien wat deze samenwerking zo succesvol maakt: een overeenkomst wat betreft bedrijfsgrootte en identiteit en een financiële win-win situatie.

Open Data – #Instanovation: How Instagram killed our business

De Belgische ondernemer  Kristof Van Brussels’ dienst Qrtd verzamelt Instagram-foto’s en publiceert die via eigen apps, waarbij gebruikers zelf geen Instagram hoeven te hebben. Alleen steekt Instagram daar nu een stokje voor, want die verliest op die manier advertentie-inkomsten. De openheid van data heeft z’n commerciële grenzen.

Fondsenwerving – Een oud model op de schop: de herpositionering en vernieuwde huisstijl van jongerenclub Entrée

Entrée van het Concertgebouw is de grootste jongerenclub in de culturele sector van Nederland. Na 20 jaar was het tijd voor verandering. Lees hier over de nieuwe manier waarop het Concertgebouw jongeren aan zich bindt. Onder andere door hen langer jong te laten blijven.

Data for London – London Datastore

Kijk, dit is Londen van plan met data: “We want London to have the most dynamic and productive City Data Market in the world. (…) We will use it to save money, incubat innovation and drive economic growth. And London will achieve global renown for data impact”. Doelen moet je nooit te laag stellen :-)

Musea – 5 Technologies with the Potential to Enhance Museum Experience

RFID en beacons voor musea ben je al vaker tegengekomen in deze nieuwsbrief. In dit artikel lees je over nog 4 staaltjes moderne techniek waarmee musea (en in een aantal gevallen ook theaters) hun voordeel kunnen doen.

Big Data – Beginner’s Guide to the History of Data Science

“Big data” en “data science” zijn de grote buzzwords van het huidige decennium, maar zo nieuw zijn de begrippen eigenlijk niet. De vijftigjarige voorgeschiedenis lees je in hapklare brokken in dit artikel.

Datavisualisatie – Gender Gap Grader

Angel Investing deed onderzoek naar sekse-ongelijkheid op het gebied van investeringen en ondernemerschap, met een gigantische hoeveelheid data als basis. De resultaten zie je in een mooie infographic, maar ook de rest van het artikel en de interviews zijn de moeite waard.

Websites – Stop met projecten & omarm onderhoud

Projectmatig werken is heerlijk: met een vast projectteam een aantal maanden bikkelen, en dan Klaar, Strik erom! Maar past die aanpak nog in de internetwereld? De schrijver van dit artikel vindt van niet, en stelt een alternatief voor.

Big Data – Andy Hudson Smith: Smart Cities – Sensing, Emotions and Augmented/Virtual Reality of Urban Space

Andy Hudson-Smith, verbonden aan het University College London, heeft al heel wat onderzoeken naar de Smart City op z’n naam staan en laat ze hier in vogelvlucht voorbijkomen.

3D printen – Was de Nefertiti Scan nep — en doet dat ertoe?

In de nieuwsbrief van 24 februari kon je lezen over het hacken van een peperduur Nefertiti beeld. Inmiddels wordt aan het verhaal getwijfeld. Het zou nepperij kunnen zijn, maar wat doet dat met de boodschap die de makers wilden overbrengen?

Bezoek …

18 maart, Leusden – Clinic over veranderend leiderschap in een digitale wereld

Hoe geef je leiding aan digital natives als je er zelf geen bent? Gratis clinic digitaal leiderschap bij Beeckestijn Business School in Leusden met Martijn Sjoorda.

30 maart, Utrecht – SMC030 #cutthecrap: Digitaal Nonverbaal

Bijeenkomst van de Social Media Club 030 over nonverbaal gedrag in digitale tijden. Emoji, reactietijden, first impressions, messengers, psychologie, zakelijk en nog veel meer.

Geniet …

16 maart, Groningen – Virginie Brunelle, Complexe des Genres

De Canadese Virginie Brunelle mixt klassieke techniek met hedendaagse dans en vooral: hedendaagse liefdesrelaties. Ze past in het rijtje bekende Canadese choreografen die regelmatig voor opschudding zorgen: Marie Chouinard, Daniel Leveillé en Dave St-Pierre. Afgelopen zomer in Julidans, deze week in Groningen te zien.

23 maart t/m 8 april, tournee – Sharira – fire desire

In de serie Get Lost Theater komt als derde productie Sharira – fire desire van Chandralekha Dance Company naar Nederland. We werkten al eens met hen in 2007, vlak na het overlijden van de choreografe, en haar werk wordt nog steeds over de hele wereld getoond. Binnenkort in Brugge, Heerlen, Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

T/m 5 juni, Maastricht – Grayson Perry

Eén van zijn wandtapijten was te zien in De Grote Kunstshow. Afgelopen weekend zag ik in het Bonnefantenmuseum in Maastricht zijn solotentoonstelling en dat beviel uitstekend. Controversieel, kleurrijk en ambachtelijk commentaar op de Engelse maatschappij. Die best lijkt op die van ons.

Londen – 3D projectie – wonder.land

Wonderland, ja van Alice, is onderwerp van een nieuwe musical in National Theatre in Londen met spectaculaire (3D) projecties. Als een weekendje Londen er niet in zit, of je net zo’n hekel aan musicals hebt als ik, bekijk dan toch maar even de trailer voor de effecten.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!