Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 9 maart 2016

Verwennerij voor ogen, oren, brein en ziel – hier is je wekelijkse dosis. Help de ziekte van Parkinson de wereld uit, treur om je verloren HEMA foto’s en leef mee met een Chinees/Australische familie. 

Lees …

Big Data – 100 For Parkinson’s

Met de steun van het Centre for Social Action Innovation Fund maakte uMotif – een Britse digitale startup – een mooi platform om iedereen te helpen de verbanden te zien tussen slaap, stemming, lichamelijke activiteit, voeding en stress plus 5 andere factoren. Dit alles in het kader van onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Om de gegevens van zieken te kunnen interpreteren zijn gegevens van gezonde mensen als vergelijkingsmateriaal nodig. Download de app, ontdek patronen in je eigen leven en help de wetenschap deze rotziekte beter te begrijpen en het leven van patiënten draaglijker te maken.

Disign – Collect UI – Daily inspiration, hand picked, updating daily.

Gewoon om je ogen te verwennen: een hele site vol mooi web- en appdesign.

Website – World Theatre Map: Open Development Update # 2

World Theatre Map in de maak! Bekijk het ontwerp en denk mee.

Online software – Mag de HEMA haar fotosoftware zomaar uitzetten?

De HEMA wisselde op 16 februari 2016 van fotosoftware en wiste de kunstwerkjes van de klanten. Mag dat zomaar? Ja dus. Het is niet aardig en kan beter, maar het mag wel. En ook data-export is geen recht.

Mobiel – Barclays Center Creates A Digital Fan Experience via Interactive App

Barclays Center is een in 2012 geopend overdekt stadion in New York. Basketbal en hockey, maar ook een verscheidenheid aan andere evenementen zoals concerten, congressen en grote shows. Ze hebben een nieuwe app gemaakt voor bezoekers: voorpret, handige snufjes tijdens het bezoek en nagenieten – aan alles is gedacht. En het levert natuurlijk de organisator een goudmijn aan gegevens op. Uitleg, foto’s en filmpjes in dit artikel.

Bezoek …

17 maart, Utrecht – The Kick #14 – Holland Animation Film Festival

Jawel, er komt weer een The Kick aan! Samen met Holland Animation Festival op zoek naar de rafelranden van animatie. Vernieuwend werk of opvallende verhalen door visie, techniek of toepassing.

23 maart, Amsterdam – Big, Open & Beautiful #9: Hack the Body

Big, Open & Beautiful is een serie bijeenkomsten georganiseerd door Waag Society en Pakhuis de Zwijger over open data, big data en datavisualisatie. Deze keer over de kansen en valkuilen bij het delen van gegevens over het lichaam. Gratis en Engelstalig.

24 maart, Utrecht – Internet of Things – NRC Live

“Het NRC Live IoT Forum geeft richting en zwengelt belangrijke discussies aan over veiligheid, slimme omgevingen, nieuwe verdienmodellen en omgang met big data.” Met 350 euro voor non-profits wel een beetje prijzig.

Geniet …

T/m 17 maart, Den Haag, Heerlen en Utrecht – Blood Links

“Blood Links is een even antropologisch als sociologisch document; sober en documentair theater dat de diaspora volgt van Chinese migranten uit de negentiende eeuw. We krijgen een inkijkje in de familiegeschiedenis van de Australische fotograaf en theatermaker William Yang.” De recensent is niet onverdeeld enthousiast, ik vond het een uiterst boeiende vertelling die het persoonlijke onmerkbaar politiek maakt.

Online & thuis – Filmthuis

Nieuw bij ’t Hoogt: voor € 8,50 48 uur lang online toegang tot een filmhuisfilm. Kijk op je tv, laptop of tablet. Het landelijke platform Filmthuis wordt op 24 maart gelanceerd, maar bij ’t Hoogt kun je terecht voor een sneak preview: de film Janis: Little Girl Blue over het leven van Janis Joplin.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!