Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 7 oktober 2015

Moving Meetings en de Nederlandse Dansdagen zitten er weer op – ons jaarlijkse record veel-voorstellingen-in-weinig-dagen. Mijn persoonlijke highlights: Canto Ostinato van Introdans en Ode to the Attempt van Jan Martens. Strakke minimal dance in dito decor, en een ontwapenend kijkje in de keuken van een performer die het zo graag allemaal goed wil doen. Canto is pas eind juni weer te zien, Jan zit voor een tournee in de USA, maar als het werk weer in de buurt te zien is zal ik jullie tippen. En wist je al dat Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans een Gouden Zwaan heeft gekregen voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dans? 

Lees …

Marketing – Resultaten Cultuurmarketing Onderzoek 2015

Veel culturele instellingen realiseerden het afgelopen jaar een stijging in bezoekersaantallen. En dat met een marketingbudget dat gelijk of minder was dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het Cultuurmarketing onderzoek 2015.

Big Data – Volkswagen and the Era of Cheating Software

De dieselfraude van Volkswagen bekenen vanuit data en The Internet Of Things.

Kaartverkoop – Why Most Ticket Providers Refuse To Be Transparent

Ticketprijs tonen inclusief toeslagen? Wederverkopers doen dat alleen onder druk van wetten. Lees hier waarom.

Multimedia – Media Design in the Rehearsal Hall

Ik deelde er al eens eentje uit deze serie. Nu is de collectie compleet: mediadesign in het theater.

Kaartverkoop – Koppelingen in Mesa Arts Center

Ok, een beetje een Amerikaans succesverhaal voor AudienceView, maar vooral een interessant voorbeeld van hoe in een gecompliceerde organisatie een kaartverkoopsysteem boven zichzelf kan uitstijgen door integraties met andere systemen.

Internet – Dit doet een hostingbedrijf achter de schermen

Hosting van een website of online applicatie duur? Misschien, maar het heeft wel meer om het lijf dan je zou denken. Drie dingen die een hoster voor je doet, en die je niet zou willen missen.

Bezoek …

7 oktober, Amsterdam – Achter de schermen van het festival

Last minute: een avond in Pakhuis de Zwijger over ondernemen in de creatieve en culturele sector: hoe maak je je festival tot een succes? Sprekers zijn organisatoren van Best Kept Secret.

3 november, Utrecht – Workshop: scoren met e-mailmarketing

Cultuurmarketing organiseert op 3 november een workshop e-mailmarketing met het doel om e-mailmarketing effectiever in te zetten. Bekijk nu het programma.

20-21 November, Praag – Hacking the Dancing Body

Dancers, hackers, software developers, scientists and inter-media artists will gather together in Prague for a two day long hackathon (i.e. hacking marathon).

Alvast voor 14 december – Smart Cities, Smarter Citizens

De Stad – thema dit jaar van zowel Congres Podiumkunsten als Cultuur in Beeld (14 december). Download als voorbereiding op 14 december alvast een gratis e-book over Smart Cities.

Geniet …

Virtual Reality – Cie Gilles Jobin VR dance project

Get a glimpse at Cie Gilles Jobin Virtual Reality dance project, an ongoing investigation with Geneva based company Artanim. Watch their presentation @ swissnex…

13-18 oktober, Amsterdam – Thuisbezoek Europa

Persoonlijke verhalen en Europese politiek in een Amsterdamse huiskamer. Koop een kaartje en je krijgt het adres per sms.

21-24 oktober – Semianyki Express

De Russische kolder is weer onderweg naar Nederland. “Een paar reizigers, een tirannieke stationschef, een dronken bareigenaar en een hysterische vamp.” Alleen in Oss, Enschede, Wageningen en Zoetermeer.

4-13 november – Dancing on the Edge festival

Urgent Artistic Dialogues with the Middle East – toneel, dans, muziek, exposities en gesprekken in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht – TOT doet de productie en de techniek, de makers komen uit Syrië, Marokko, Tunesië, Egypte, Iran, Irak en Nederland.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!