Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 30 september 2015

Bij TOT is het de week van Moving Meetings en de Nederlandse Dansdagen. Mijn jaarlijkse recordpoging veel-voorstellingen-zien-in-drie-dagen, en intussen overzicht houden over de techniek op alle locaties.

Lees …

Kaartverkoop – What Disney Understands About Experiences

Ontbijtje voor 300 dollar? Bij Disney zijn ze niet aan te slepen. Vanwege het verhaal en de locatie. Ontbijt serveren in theaterdecors, bij een beroemd schilderij misschien?

Trends – Interview with The Center for the Future of Museum’s Elizabeth Merritt

Elizabeth Merritt is futurist, lid van TrendsWatch, een denktank over de cultuur van de toekomst. Voor het museum van de toekomst kijkt ze naar alles behalve naar musea, zo vertelt ze in dit interview. De TrendsWatch rapporten kun je hier downloaden.

Marketing – Arts marketers without borders

Wat gebeurt er als je iedereen die in een culturele organisatie iets met klanten te maken heeft bij elkaar zet in één afdeling? Interessant gedachtenexperiment – iemand praktijkvoorbeelden bij de hand?

Data – Meten is weten – soms

Hoe komt het dat we nog niet exact kunnen meten hoe de wereld ervoor staat op terreinen als armoede, onderwijs en gezondheidszorg? Datajournalist Winny de Jong legt uit. ‘Als data te mooi lijken om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.’

Big Data – DataMission | Data and Digital Technology for Humanity

DataMission is een Nederlands netwerk van data-analisten die zich vrijwillig voor goede doelen. ‘Voor Greenpeace verkennen we de mogelijkheden om illegale visserij tegen te gaan. Schepen kunnen door middel van een openbaar toegankelijke systeem gevolgd worden, maar dat systeem kan de bemanning zelf uitschakelen. Door slim gebruik te maken van Big data, bijvoorbeeld sattelietgegevens, radar en gps, proberen we te achterhalen wat deze schepen doen wanneer ze van de radar verdwijnen.’

Kritiek – “Ja, ik ben danscriticus. En nee, ik hou niet van So You Think You Can Dance”

Is dit elitair, als danscriticus je neus op halen voor populaire dansshows op televisie? Dit artikel heeft op fora levendige discussies opgeleverd. Lees en oordeel zelf. Of niet.

Marketing – Betrokken publiek via Periscope?

Twitter lanceerde afgelopen jaar Periscope, een live streaming app waarmee je direct met je Twitter volgers kunt delen wat je ziet. Leuke kans voor culturele organisaties? Backstage beelden, showfragmenten, …

Bezoek …

6-7 oktober, Brighton, UK – The LEVEL Summit

“The LEVEL Summit is a conference, workshop and networking event which explores the essential business trends and market dynamics of live entertainment venues.” Ik kan helaas niet, maar zie DeLaMar op de deelnemerslijst dus je bent niet de enige Nederlander.

9 oktober 19:00, Amsterdam – Organizonderen met Martijn Aslander – Freelance Fridays

In november verschijnt het nieuwe boek van Martijn Aslander: Organizonderen. Aslander is al jaren bezig op het gebied van de netwerk- en informatiesamenleving en lifehacking. Bij Freelance Fridays Amsterdam houdt hij een presentatie.

Geniet …

2, 4 en 6 oktober – Super Sunday – Race Horse Company

De adembenemende stunts van de mannen van de Race Horse Company zijn komende week nog te zien in Amsterdam, Genk en Den Bosch.

13 oktober, Tilburg – Australian Dance Theatre | Multiverse

Multiverse is een dansperformance die je bekijkt door een 3D-bril. Een spectaculaire ervaring, die de kracht van live-dans van drie dansers combineert met indrukwekkende graphics. Nu 2 keer in Nederland te zien (ook 30-10 in Groningen), hopelijk volgend jaar op tournee door Nederland.

T/m 7 februari 2016 – Keith Haring – The Political Line

Aan de Kunsthal in Rotterdam val je je eigenlijk nooit een buil, maar een Keith Haring expo met 120 werken ga ik zeker zien. En als je daar niet genoeg aan hebt …

T/m 14 februari 2016 – Red Wealth – Soviet Design 1950-1980

… kun je je ook in de Kunsthal in Rotterdam vergapen aan Sovjet-design. Dat moet toch een prima combi zijn!

360º Banksy Dismaland Tour

Bezoek alsnog het inmiddels gesloten anit-pretpark Banksy Dismaland via deze 360 graden video. 

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!