Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 23 september 2015

De Uurwerk Online kennismakingsdag op 21 september was een dag vol aandachtige luisteraars, nieuwsgierige vragen en geanimeerde gesprekken, precies zoals we hadden gehoopt. Intussen is het productieseizoen begonnen: de eerste tournees zijn gestart, volgende week vinden Moving Meetings en de Nederlandse Dansdagen plaats. En er valt weer heel wat te lezen. 

Lees …

Marketing en programmering – samen voor het publiek

De programmeur van The Indiana Repertory Theatre (USA) vertelt hoe ze het perfecte seizoen samenstelt: waar ze na 20 jaar nog steeds van wakker ligt en waarom de Christmas Carol er toch in blijft.

Marketing – 5 inspirerende campagnes over de grens

Welke marketingcampagnes hebben op internationaal gebied hoge ogen gegooid? Cultuurmarketing verzamelde 5 originele voorbeelden om je te inspireren.

VR meets politics – ‘Welcome to Aleppo’: Enter a War Zone With Virtual Reality

Een virtuele reis door de grootste stad van Syrië, een van de langst bewoonde steden in de wereld, die er nu bijligt als de krater waarin een bruisende metropool is verdwenen. Confronterend!

Games – De evolutie van Super Mario

Super Mario wordt 30. Bekijk hier zijn geschiedenis van harkerik poppetje tot computerheld.

Crowdfunding – Voor je Buurt (of je voorstelling)

Voor je Buurt begon in 2013 als experiment, en als antwoord op de vraag: werkt crowdfunding ook voor projecten van burgers? Intussen haalt 80% van de projecten de doelstelling en heeft ook de cultuur deze manier van financiering ontdekt.

Virtual Reality – De recruiter

Kijk, zo gebruikt uitzendbureau YoungCapital 3D-video om nieuwe mensen te lokken. Met de simpelste kartonnen bril ben je er helemaal bij.

Bezoek …

29 september, 20:00, Utrecht – Privacyrede 2015 – Het digitale proletariaat

Filosoof en schrijver Hans Schnitzler geeft zijn visie op de digitale cultuur die de samenleving overneemt. Digitalisering reduceert volgens hem de mens en zijn bewustzijn tot digitale slaven. Dat zal vast een goeie discussie opleveren!

17 november – Google AdWords Training

Culturele instellingen kunnen via Google Grants een flink AdWords tegoed krijgen. Maar dan? De bureautjes die je willen helpen zijn legio, maar je kunt het ook zelf leren. Bij Frankwatching bijvoorbeeld. “Je bent na deze basistraining Google AdWords in staat zelf een effectieve campagne op te zetten, deze te monitoren en te sturen op resultaat.”

Geniet …

2 oktober – Maastricht – Moving Meetings

Ruim 20 up & coming en mid-career Nederlandse dansgezelschappen / choreografen tonen aan de hand van live fragmenten, pitches en videopresentaties hun werk aan collega’s en (inter)nationale programmeurs. Techniek onder de hoede van TOT.

2 t/m 4 oktober – Maastricht – Nederlandse Dansdagen

In één weekend programmeert Festival de Nederlandse Dansdagen opmerkelijke en spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem. TOT is eindverantwoordelijk voor de techniek op alle locaties.

Sinds 15 september – 3e Scène

Op 15 september, de geplande datum (!) lanceerde de Parijse Opera een splinternieuw online videoplatform: “a performance place in its own right for digital creation alongside the Palais Garnier and the Opéra Bastille”. Pas op: je blijft kijken …

Tot 4 oktober – De Pont museum in Tilburg: James Turrell Lichtprojecties & Amish Quilts

Bijna voorbij, tip van een lichtontwerper: Lichtprojecties van James Turrell  & Amish Quilts.

19 September – 13 December 2015, Londen – Ai Weiwei | Royal Academy of Arts

Plan een tripje naar Londen voor het werk van de omstreden Chinese kunstenaar Ai Weiwei, “the first major institutional survey of his work ever held in the UK and it bridges over two decades of his extraordinary career”.

T/m 7 februari 2016, Den Haag – Ode aan de Nederlandse mode | Gemeentemuseum

Nog nooit eerder is er in Nederland zo’n groot overzicht van de Nederlandse modegeschiedenis gepresenteerd. De promotiefoto’s zijn op prachtige buitenlocaties gemaakt, ik ben benieuwd hoe de creaties er uitzien in de zalen van het Gemeentemuseum.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!