Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 3 februari 2016

Hardcore techniek naast positieve discriminatie, fraude naast inspiratie – it’s all in the game. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Nederlandse primeur van deze week: de politie gaat met roofvogels op drones jagen. Maar dat had je natuurlijk al in de krant gelezen. 

Lees …

Wearable tech in theatre

Helder artikel door Libby Penn, directeur van kaartverkoper Spektrix, over concrete toepassingen van wearables als Google Glass en Apple Wrist voor theaters om het je medewerkers en bezoekers makkelijker te maken. Leuke voorbeelden ook!

Dans – Do We Need More Female Choreographers? Akram Khan responds

Er is nogal stof opgewaaid over Akram Khan in een interview met The Stage waarin hij ageert tegen positieve discriminatie van vrouwelijke choreografen. 400 collega’s uitten in een open brief hun onvrede over dit standpunt. Akram antwoordt met een persoonlijk statement en een citaat van zijn moeder. “Success should come for you on merit and because of your skills, not because of your race, colour, gender or age.”

Social media – Het geheim van succes op Instagram

Diana en Dustin bespreken de 5 populairste Instagram foto’s van bekende musea, op zoek naar het geheim van een goede Instagram post.

Virtual Reality – State of the Game

Virtual Reality gaat het naar verluidt helemaal worden in 2016. Als je precies wilt weten wat er allemaal aan apparaten op de markt is, hoe ze eruit zien, wat je ermee kunt (en wat niet), lees dan dit artikel.

Marketing – Kayleigh Bergwerff van Paard van Troje

“Nu richten we ons vooral op showpromotie, maar mensen moeten vaker naar Paard gaan – niet alleen om de show, maar ook omdat het een te gek poppodium is.” Leuk interview met marketeer Kayleigh Bergwerff die sinds kort bij Paard in Den Haag werkt.

Mobiel – What’s On The Horizon for RFID Technology?

Interview met Antoine Robidoux, web developer bij een bedrijf dat RFID (Radio Frequency Identification: via radiosignalen een object identificeren) toepassingen voor festivals maakt. Leuk verhaal over wat festivals doen met o.a. polsbandjes, en hoe je dat vertaalt naar de praktijk in een theater. 

Lichtkunst – Prismatic_NYC

In een voetgangersbrug naast de High Line in New York is een nieuwe lichtsculptuur gebouwd die je niet snel over het hoofd ziet. Prismatic_NYC bestaat uit roterende prisma’s van LEDs die bewegen en veranderen op basis van het weer. Bekijk de video en lees precies hoe het werkt. Indrukwekkend staaltje techniek en een prachtig kunstwerk!

Kaartverkoop – Widespread Abuses in Ticketing Industry in New York

Als je dacht dat het wel meeviel met de ticketfraude moet je dit verhaal eens lezen. “For one U2 show at Madison Square Garden, a single high-tech scalper bought more than 1,000 tickets in less than a minute.”

Marketing – You Won’t Recognize SEO in Five Years

SEO (zoekmachineoptimalisatie) gaat tot op de dag van vandaag vooral over hoe websites gevonden worden door de browser-zoekmachine van Google. Lees hier hoe mobiel (meer apps dan browsers), sociaal (informatie zoeken via Facebook) en spraakherkenning je op het verkeerde been zetten.

Social Media for Conferences and Events

Social media gebruik voor een congres of evenement gaat veel verder dan een Twitter stream op een scherm. Mooi overzicht van stappen en suggesties in dit artikel. Van idee tot en met napret.

Mobiel – Van IBAN naar 06-nummer

“De IBAN wordt in de komende jaren gekoppeld aan je telefoonnummer of e-mailadres, waardoor je gemakkelijker geld kunt overboeken. Het maakt onderdeel uit van het plan van onder meer de Europese Centrale Bank (ECB) om het Europese betaalverkeer te versnellen en versimpelen.” Hiermee maait de ECB het gras weg voor de voeten van appbouwers die bezig zijn met betalen vanuit je adresboek.

Bezoek …

10 maart, Utrecht – Inspiratiemiddag slimmer samenwerken

Cultuurmarketing organiseert op 10 maart een inspiratiemiddag over slimmer samenwerking. Drie culturele cases komen aan bod. Kom en laat je inspireren.

23 juni, Londen – Culture Geek

Om alvast naar uit te kijken: “Culture Geek brings together leading organisations from around the world to share how they are adapting to the changing digital landscape.” Koop een early bird ticket en ga met me mee dit jaar!

Geniet …

6 en 13 februari – De Grote Kunstshow

“De Grote Kunstshow brengt beeldende kunst op een theatrale manier tot leven. Het klassieke museummodel wordt omgedraaid, museumbezoekers wandelen niet door zalen, maar krijgen als theatertoeschouwer comfortabel in hun stoel kunst voorgeschoteld.” 6 februari in Amsterdam en 13 februari (voor het eerst!) in Rotterdam.

T/m 17 april – Cally Spooner: And You Were Wonderful, On Stage

Videoinstallatie te zien in het Stedelijk, klinkt veelbelovend en spannend: “In dit werk, een musical voor zes camera’s, is een black box van een opnamestudio met al zijn bewoners in één doorlopende take opgenomen.”

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!