Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 27 januari 2016

Dat de kaartverkoop voor IFFR (Internationaal Film Festival Rotterdam) is gestart had je vast al gehoord, bijzonder hoe dat bij een filmfestival op het allerlaatste moment gebeurt, terwijl festivals als het Holland Festival al een half jaar van tevoren beginnen. Als ik een verhaal kan vinden over dit soort verschillen in dynamiek zal ik het zeker posten in een volgend nieuwsbrief. 

Lees …

Bitcoin – Mining for Argentina’s financial future

De chaotische economie maakt Argentinië een mooie proeftuin voor het online betaalmiddel Bitcoin. Volgens de New York Times is het de doodsteek voor diezelfde economie, maar de schrijver van dit artikel ziet kansen.

Datavisualisatie – How You Will Die

Morbide maar mooi: met gegevens van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention voorspelt Flowing Data hoe groot de kans is dat je op een bepaalde leeftijd overlijdt en waaraan dan. Vul je geslacht, leeftijd en etniciteit in en zie de grafiek zich vullen met gekleurde bolletjes die staan voor een doodsoorzaak. Je ziet hoe op elke leeftijd een andere oorzaak de overhand heeft. Gemiddeld dan hè? Garantie tot de deur.

Crowdfunding – Live on Demand stopt met muziek

Het leek een geweldig idee: een platform voor het crowdfunden van events – stem je favoriete artiest naar jouw stad. Want “wie anders dan populaire artiesten zijn in staat om de crowd in beweging te brengen?” Maar het mislukte door, volgens oprichter Thijs Sprangers, “een conservatieve wereld met vaste contracten en afspraken over waar en wanneer opgetreden wordt. Daar heb je als fans niet zo veel over te zeggen.” Live on Demand stapt nu over op sprekers.

Theater – Playing For The Screens

Een kritische noot bij het live streamen en anderszins verfilmen van dansvoorstellingen. Omdat ook dansers zelf veel meer dans op film bekijken dan live vraagt de schrijver van dit artikel zich af of ze hun creaties meer voor de film gaan maken dan voor het publiek in de zaal.

Social Media – Waarom WhatsApp gratis blijft, en hoe er toch geld wordt verdiend

Net als Twitter en Instagram is WhatsApp op zoek naar een verdienmodel. Abonnementsgeld van gebruikers gaat ’m in elk geval niet worden, maar bedrijven gaan betalen voor het gebruik van WhatsApp als communicatiemiddel met klanten.

Netiquette – 7 Web tools that check for empathy, inclusivity and more

Fatsoenlijk mailen is niet ieders sterkste kant. Hier zijn de apps die je helpen om wat aardiger te klinken, politiek correcte taal te gebruiken en stopwoorden te vermijden. Heb je zelf natuurlijk niet nodig maar je collega wel ;-)

Internet of Aircraft Things: How Analytics of IoAT is transforming the aerospace industry

Bij Big Data denk je snel aan Twitter en bij Internet of Things aan een koelkast die melk bestelt, maar de gegevens die bijvoorbeeld vliegtuigen of MRI scanners produceren is vele malen groter en invloedrijker dan alle sociale media en consumentenelektronica bij elkaar. Een beetje jumbojet produceert vele terabytes per vlucht en daar worden heel nuttige dingen mee gedaan.

Bezoek …

8 februari, Haarlem – Official opening of the 3D Makers Zone

“Want to know how 3D Printing, Robotics, Internet of Things and Sensor Networking are going to impact the way we live? Make sure to save the date and attend the grand official opening of the 3D Makers Zone!”

16 februari, Amsterdam – Internet of Things in de Praktijk: Maakindustrie en kennis ontmoeten elkaar

“Tijdens de bijeenkomst delen wetenschappers en science based startups van Amsterdam Science Park en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven de state-of-the-art ontwikkelingen en toepassingen van het Internet of Things met je.”

Geniet …

28 januari t/m 20 februari 2016, Den Haag – Holland Dance Festival

Bijna een maand dans in Den Haag tijdens het Holland Dance Festival. Voor mij is bijvoorbeeld de voorstelling The Look of Feeling van Francesca Harper er eentje om naar uit te kijken.

11 t/m 21 februari – Nanine Linning, Hieronymus B

2016 is het 500 jaar geleden dat de schilder Hiëronymus Bosch overleden en dat zullen we weten. Den Bosch viert het hele jaar feest, en in de maand februari is de voorstelling Hieronymus B van Nanine Linning in 8 Nederlandse steden te zien.

T/m 7 februari, Parijs – Warhol

Meer dan 200 werken van Andy Warhol bij elkaar in het Musée d’Art Moderne in Parijs. Volgens critici niet de beste expositie en een beetje braaf, maar als je in Parijs bent kun je ook gewoon zelf gaan kijken.

T/m 3 april, Foam Amsterdam – Jacques Henri Lartigue – Life in Colour

“Lartigue is bekend om zijn spectaculaire foto’s van autoraces, vliegtuigen en mensen en dieren in beweging. Minder gezien is zijn adembenemende kleurenfotografie. Lartigue, Life in Colour onthult dit zelden getoonde aspect van zijn oeuvre.”

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!