Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 10 februari 2016

Mijn agenda puilt uit van de mooie voorstellingen en exposities. Hebben jullie dat ook? Het is net of deze weken alles tegelijk gebeurt. Geniet je suf, hou je hoofd koel en je brein wakker!

Lees …

Geluid – Audio cassettes are back

Geloof het of niet: het cassettebandje komt terug. Zegt men.

Marketing – Infographic culturele e-mailmarketing 2015

In 2015 zijn er meer dan 12,5 miljoen mailtjes verzonden met MailingLijst. Bekijk deze infographic met statistieken: wanneer werden ze verstuurd, hoe vaak werden ze geopend, en wanneer? En hoe kun je dat beïnvloeden?

Such stuff as dreams are made on: Ariel to appear as ‘3D digital apparition’ in RSC’s The Tempest

In de film word je genept, op het toneel zie je echte mensen. O ja? De Royal Shakespeare Company voert in The Tempest een 3D hologram ten tonele samen met  ‘analoge’ acteurs. Mooie primeur.

Websites – Windows 95 in je browser

Een 19-jarige Schotse programmeur kreeg het voor elkaar om Windows 95 in je browser te laten werken. Alles erop en eraan. Nostalgie!

WTF Is The Blockchain? Part II: How to send cryptocurrency and keep it safe

Heel fijn artikel voor wie net als ik graag precies wil weten hoe Blockchain (de manier om Bitcoins, digitaal geld dus, te versturen) in z’n werk gaat en hoe de beveiliging werkt!

Marketing – Spamming Laws: A Comparison of US, UK, CA, DE, and AUWWW.MARKETINGTECHBLOG.COMIs de Nederlandse spamwet streng? Kijk hier wat er in andere landen (niet) mag als je nieuwsbrieven verstuurt.

Bezoek …

11 of 12 februari, Utrecht – Coffee & Cardboards (workshop) | SETUP

“Gewapend met een smartphone en Google Cardboard zet je jouw eerste stappen in Virtual Reality! Maak zelf 360°-foto’s, laat je creativiteit er op los en stel jouw virtuele verhaal open voor anderen.” € 7,50 inclusief cardboard, soep en koffie.

17 of 19 maart, Amsterdam – Praktische training Europees Fondsenwerven

“Na deze training weet je zodoende de belangrijkste kenmerken van EU subsidies, welke programma’s er zijn en hoe ze werken, hoe je een aanvraag het beste voorbereidt en na afloop van het project afhandelt.” Die € 170 heb je er zó weer uit.

Geniet …

29 februari, Utrecht – Circuit X/To break – The window of opportunity

Robbert & Frank/Frank & Robbert – Circuit X/To break – The window of opportunity. “Absurde, grappige en spannende scènes die doen denken aan een David Lynch-film, een spaghettiwestern of Tik Tak voor volwassenen.”Onderdeel van de interessante serie Circuit X, “een selectie verrassende voorstellingen van makers uit België die nog niet zo veel bekendheid genieten. Speciaal geselecteerd voor avontuurlijk publiek door de jury van Het Theaterfestival Vlaanderen.”

T/m 6 maart, Amsterdam – Anish Kapoor & Rembrandt

“Mam, dit is lelijk, dit hangt hier vast per ongeluk hè?” Een jeugdige bezoeker was het er afgelopen zaterdag niet mee eens dat 3 reliëfs van Anish Kapoor tijdelijk te gast zijn in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Volgens het museum zelf gaat het drieluik ‘een visuele dialoog aan met de late werken van Rembrandt’. Ga kijken en oordeel zelf!

T/m 13 maart, Utrecht – Jeroen van Loon presents: Beyond Data | Centraal Museum Utrecht

Jeroen van Loon “ontleedt het terrein van sociale media en geeft deze met hulp van de bijhorende conventionele techniek op een originele onconventionele manier vorm”. Er staat een ontzettend saai plaatje bij, maar ik ga toch kjiken.

T/m 8 mei, Amsterdam – Secret Love | Tropenmuseum

Secret Love, sexual diversity in China is een kunsttentoonstelling over de positieve veranderingen in China voor LHBT’s en hun strijd tegen vooroordelen. 45 werken van 10 kunstenaars die seksuele diversiteit in hun land bespreekbaar willen maken.

Online – Franse prentkunst – Van Gogh Museum

De prachtige collectie Franse prenten uit de 19e eeuw van kunstenaars als Toulouse Lautrec is sinds 3 februari online te bewonderen. Zoek op thema, tijdschrift, kunstenaar, periode, techniek et cetera, bekijk een print tot op het spikkeltje inkt nauwkeurig en download of deel ’m in hoge resolutie. Heerlijk! 

Online – Salvador Dalí’s World in Virtual Reality

Prachtige 360º film van een schilderij van Dali!

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!