Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 20 januari 2016

Studeer je suf en ga naar Akram Khan en Karel Appel, want je hoeft niet aan alle social media mee te doen. Wijntje van 20 dollar erbij? 

Lees …

Mobiel betalen – ING lanceert Twyp, een app om geld over te maken

ING heeft een nieuwe app, Twyp (‘The Way You Pay’), waarmee je geld aan vrienden overmaakt zonder hun rekeningnummer te hoeven vragen. Ook voor niet-ING-klanten. Gratis. Hoe dat kan? ING behoudt zichzelf het recht voor om je gegevens te gebruiken voor ‘promotionele doeleinden’ …

Social media – Waarom je niet overal aan mee moet doen

Twitter, Facebook en Instagram – veel culturele organisaties geven er succesvol acte de présence. Maar ‘moet’ je ook op Pinterest, Google Plus, Periscope, Snapchat, … Je moet niks, maar kunt vast iets leren van hoe de schrijver van dit artikel keuzes maakt.

Big Data – Hoe de politie je scoort op de schaal van gevaarlijk

Een interessant en wat spooky kijkje achter de schermen bij de Californische politie. Bij een melding worden direct de betrokkenen gescreend met software die overal data vandaan haalt, dus niet alleen of je een strafblad hebt maar ook wat je zegt (of wat anderen over je zeggen) op sociale media. De score bepaalt de actie. De rekenregels zijn natuurlijk geheim, maar zou het programma humor herkennen in een tweet? Daar kom je wel achter als je deur wordt ingetrapt.

Internet – Buma Music Meets Tech; congres tijdens Eurosonic / Noorderslag

De Europese muziekindustrie strijkt jaarlijks neer in Groningen voor Eurosonic / Noorderslag. Met behalve concerten ook een congres. Fast Moving Targets was present om verslag te doen van Buma Music Meets Tech. Twee dagen lang interviews over de trends en ontwikkelingen op digitaal gebied.

Marketing – Theaterbars op Broadway verdienen lekker

Als je ’t maar leuk brengt (en het goedvindt dat de ‘themacocktails’ meegaan de zaal in) geeft het publiek in New York met plezier 20 dollar of meer uit aan een drankje in het theater.

Marketing – Optimale klantbeleving, een voorbeeld van hoe het niet moet

Tenenkrommende ervaringen in een ***** hotel. Waar ook culturele instellingen iets van kunnen leren. Zoals de aansluiting tussen online en offline communicatie.

Bezoek …

31 januari, Londen – Digital Culture Panel | Nesta

The Digital R&D Fund for the Arts heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van digitale media in de kunstwereld. Binnenkort presenteren ze de resultaten. “A chance to hear about our findings from three years of data collection and what this means for the sector.” Gratis evenement. Mijn agenda zit helaas vol, iemand anders?

Online Arts and Technology Courses | Kadenze

Aan de studie! Kadenze is een online cursuscentrum, gelanceerd in juni 2015, speciaal voor kunst en creatieve techniek. Er staan meer dan 30 cursussen op van toonaangevende kunstopleidingen over de hele wereld, zoals California Institute of the Arts, Stanford University, Seoul Hogeschool voor de Kunsten en de Nationale Universiteit van Singapore. Heerlijke snoepwinkel!

Geniet …

T/m 25 januari – Akram Khan Company, Kaash

De prachtige dansvoorstelling Kaash van Akram Khan kun je nog zien in Hasselt (B), Turnhout, en maandag in Utrecht. In maart komen ze terug: in Heerlen en Den Haag.

29 januari t/m 2 februari – Itzik Galili, Man of the Hour

Het werk van Itzik Galili, ooit artistiek leider van Galilidans in Groningen, was jarenlang niet in Nederland te zien. Nu toont hij zijn nieuwe voorstelling in Amsterdam, Den Haag en Groningen. “In ‘Man of The Hour’ geeft Itzik Galili met acht dansers van de Kamea Dance Company en twee zangers van The Israeli Opera zijn visie op het hedendaagse, hectische Israël.”

T/m 16 mei, Den Haag – Karel Appel | Gemeentemuseum

“Wie denkt aan het werk van Karel Appel (1921-2006) ziet felle kleuren, sterke contourlijnen en ogenschijnlijke simpele vormen.” Wees voorbereid op commentaar als ‘dat kan mijn kind ook’, maar laat je er niet door weerhouden om de expositie te bekijken, en te concluderen dat het geen toevalstreffers zijn. Appel-fan geworden? Ook in Zwolle en Amsterdam is momenteel werk van hem te zien.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!