Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 26 augustus 2015

De Big Data hype is over z’n hoogtepunt heen (hoewel er vast nog interessante berichten over komen), en ik struikel ineens over de artikelen over The Internet of Things. Ik heb er eentje uitgekozen die goed uitlegt wat het is, en een Nederlands initiatief dat afgelopen vrijdag werd gelanceerd. Veel plezier! 

Lees …

Ondernemerschap – Waarom je jouw prijzen niet moet vergelijken met die van collega’sWWW.DITISZINVOL.NLMet humor geschreven blogartikel over hoe je als zzp-er je prijs bepaalt. Gaat overigens ook op voor de prijsstelling van voorstellingen: een instrument om te bepalen wie er in de zaal zit.
Multimedia gebruiken in live voorstellingen – waarom zou je?

“All too often, media is added to a performance because the producer and/or the director think it is cool, make their production more relevant to a younger audience, or because everyone else is doing it.” Hoe moet het dan wel?

Technologie – LiSense

Project van de universiteit van Dartmouth (USA) om menselijke beweging tot in detail te registreren met de computer. En die kennis vervolgens toe te passen, uiteraard.

Internet – Everything You Know About the Internet of Things is Wrong

Lees je even bij over The Internet of Things nu de hype z’n hoogtepunt lijkt te naderen. Je hebt vast gehoord over koelkasten die de boodschappen voor je bestellen, maar dat is een leuke gadget en “it’s not about gadgets — it’s about making hardware part of our connected world.”

Internet – The Things Network

In 6 weken voorzagen ze Amsterdam van een gratis netwerk bedoeld voor ‘The Internet of Things’ uit het vorige artikel. Afgelopen vrijdag was de lancering.

Mobiel – Actuele wachttijden op schermen, gevoed via mobiele telefoons

Techniek om mobiele telefoons van bezoekers te gebruiken om hen te informeren over wachttijden. Volgens dit artikel ook in gebruik op Schiphol en op Nederlandse treinstations. Alleen (nog) niet zo zichtbaar als op JFK in New York.

Bezoek …

3 september 17:30, Utrecht – The Kick 030 – DIGITAL MEETS REAL WORLDTHEKICK030.NLHoe beïnvloedt digital ons dagelijks leven? Hoe ontwikkelen projecten zich die letterlijk een koppeling maken tussen de echte wereld en digitaal? In de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein. Momenteel uitverkocht, maar vaak komen er op het laatst weer plaatsen vrij.
6 september 15:30, Utrecht – James Bridle on a Boat | SETUP

Boottocht met schrijver en kunstenaar James Bridle: over privacy en andere belangrijke zaken. De Engelse schrijver en kunstenaar opereert op het snijvlak van kunst, literatuur en technologie. Interactieve lezing in een intieme setting.

17 september, 14:00, Breda – Kennissessie online trends voor theaters

Chassé Theater, Parkstad Limburg Theaters, CRM Factory en Netvlies geloven in de kracht van samen waarde creëren door kennisdeling, samenwerking en sociale innovatie en organiseren daarom samen deze gratis kennissessie voor collega’s.

13 oktober en 24 november 2015 – Grow: Strategic Audience Development | The Audience Agency

Engelse training voor cultuurmarketeers: met de zelfstudie kun je direct beginnen, en er zijn twee live trainingsbijeenkomsten in oktober en november. Goed voor de uitwisseling met internationale collega’s.

Geniet …

25 september, 20:00, Utrecht – Bring Your Own Beamer – IN/OUT Of Control

BYOB is een internationaal beproefd recept naar idee van kunstenaar Rafaël Rozendaal. Op muren en plafonds, door ramen en over roltrappen; beeldmakers nemen hun eigen beamer mee en laten geen leeg stuk van de ruimte onbedekt. Dit is SETUP’s 5e en grootste BYOB tot nu toe, in TivoliVredenburg tijdens het Nederlands Filmfestival. Gratis.

Vanaf december 2015 in 10 wereldsteden – fotograaf Annie Leibovitz

Alvast noteren: Annie Leibovitz Global Exhibition Tour, start in Londen in december 2015 en gaat daarna op reis naar 10 wereldsteden: Tokio, San Francisco, Hong Kong, Singapore, Mexico City, Istanbul, Frankfurt, New York en Zürich. Daar zit er vast eentje voor je bij.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!