Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 1 september 2015

Hardcore techniek naast armoedebestrijding, twee geeky bijeenkomsten en de start van het theaterseizoen. Twee veelbelovende fototentoonstellingen – ik ben er nog niet uit welke ik zondag ga bezoeken. 

Lees …

Theateretiquette – How to Dress for a Vienna Opera Evening

Naar de opera in Wenen? “Here’s how to find tickets, dress, talk, and applaud like a true local.” Uitverkocht is niet uitverkocht, je mag best je mooiste jurk aan, als je maar niet na elke aria klapt.

Datavisualisatie – A Day on the London Underground

Niet alleen een mooie visualisatie van de bedrijvigheid in de Londense metro, maar ook het verhaal van de maker over de weg erheen die niet altijd over rozen ging. Soms moest hij gewoon even wachten omdat de techniek die hij nodig had nog niet bestond.

Kaartverkoop – Baker Richards & JCA announce Segmentation Engine

Collega’s uit de UK en de USA hebben een indrukwekkend instrument ontwikkeld voor het analyseren van kaartverkoop- en donatiegegevens waar ik al jaren met jaloezie naar kijk. Een paar schermvoorbeelden vind je op http://www.jcainc.com/site/c.hpIKKWOBJqG/b.9304063/k.B11E/JCA_Arts_Marketing.htm Tot nu toe alleen voor het systeem Tessitura dat in Nederland niet te koop is, maar ze kondigden deze week aan ook met andere kaartverkoopsystemen te gaan integreren. Ik heb er wel een paar op mijn lijstje!

ICT – Gartner’s 2015 Hype Cycle for Emerging Technologies

Hot or not? Gartner publiceert elk jaar de zogenaamde Hype cycle over ICT. Wat zijn de hypes van het moment, welke technieken zijn over hun hoogtepunt heen en wat is in opkomst? Naar verluidt krijgen ze best vaak gelijk.

Internet – 2015 Gates Annual Letter

Bill en Melinda Gates beschrijven jaarlijks hun toekomstvisie. Een heel verhaal maar interessant om kennis van te nemen. Die van dit jaar gaat onder andere over de rol van mobiel bankieren en educatiesoftware in de wereldwijde strijd tegen armoede. Met tot slot een oproep aan Global Citizens: “Informed, passionate individuals working together to form effective movements for change. People who care about helping those in the world’s poorest places improve their lives.” Ik heb me aangemeld, ben heel benieuwd wat er nu gaat gebeuren …

Bezoek …

Geeky Night Out – 15 september, Amersfoort

Handen uit de mouwen voor een doe- en maakavond met nieuwe technologie. Geeky Night out is voor & door geeks met een voorliefde voor nieuwe gadgets, technologie en voor sommigen ook het coden. Geen copyright, maar copyleft.

Internet-of-Things, Arduino and talks – 16 september, Amsterdam

We talk and do Internet-of-Things, Sensors, Arduino, RaspPi, electronics and more. Ranging from projects (Air Quality Egg, Open Thermostat), presentations, events and just getting together to talk. Everybody is welcome: Technical, non-technical or just interested.

Geniet …

4 en 5 september – The naked clown – Parkstad Limburg Theaters in Heerlen

Muzikale Hongaarse circusvoorstelling, die hopelijk in 2016-2017 een Nederlandse tournee gaat maken maar nu eenmalig in Heerlen te zien is tijdens festival Cultura Nova.

T/m 1 november – Anne de Vries – Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Eerste expositie in de serie NEXT LEVEL waarin Foam “een breed publiek kennis wil laten maken met vernieuwende kunst van relatief jonge beeldmakers die vooruitstrevend zijn in hun gebruik van het medium fotografie.” Over de invloed van technologie op onze perceptie en ervaring van de wereld.

T/m 15 november – Dick Bruna – Rijksmuseum Amsterdam

Ter gelegenheid van Nijntjes 60e verjaardag. Prenten en tekeningen van Bruna’s grote voorbeelden Henri Matisse, Fernand Léger, Willem Sandberg, H.N. Werkman en Bart van der Leck zijn te zien naast zijn eigen boekomslagen, affiches, collages en tekeningen.

T/m 29 november – Hellen van Meene | Fotomuseum Den Haag

Hellen van Meene (1972) behoort al twintig jaar tot de internationale top van fotografen. Met haar opvallend eigen handschrift en tijdloze, intieme beelden van jonge meisjes in hun ontwikkeling naar volwassenheid oogst zij wereldwijd lof. Haar bewonderaars bevinden zich onder meer in Japan, Korea en de VS, landen waar haar werk te zien is geweest in solo- en groepstentoonstellingen.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!