Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 21 oktober 2015

10 artikelen om te lezen deze keer – sorry, ik kon niet kiezen want ze zijn zo verschillend! Maar je mag er gerust eentje overslaan. 

Lees …

Kaartverkoop – Confessions of a Box Office Manager: Playing the fame game – WhatsOnStage.com

“When a diva celebrity demands access to a hit show, it puts our mystery mole in a tricky spot” oftewel: diva’s krijgen altijd hun zin. Slijmen, dreigen – niets is te bont. Heerlijke blogpost weer van het hoofd kassa van een Londens theater.

Fondsenwerving – Crowdfunding Dansvoorstelling Jheronimus B | Voor je Buurt

Ik noemde VoorJeBuurt al eens. Nu heeft Dancing on the Edge, festival waar TOT productie en techniek voor doet, er een actie lopen rondom een locatievoorstelling samen met Kids van Amsterdam Oost. Doe je mee? Alle beetjes helpen en voor 5 euro krijg je al een knuffel van de choreograaf ;-)

Cultureel ondernemen – Filmed performance business model template

Voorstellingen en concerten streamen op video kan een mooie manier zijn om theaters (en publieksgroepen) te bereiken zonder er fysiek naartoe te reizen. Maar hoe kom je uit de kosten? Golant Media Ventures maakte een businessmodel sjabloon voor culturele organisaties (Creative Commons licence), hier te downloaden voor de culturele sector.

Digital Miracle | Miracle Theatre

Miracle Theatre gebruikte de manual uit de vorige link voor hun project Live & Digital. Download hier het rapport met hun bevindingen: kansen en valkuilen van digitale technologie in een kleinschalige organisatie.

Dans – Trending now #Competitions

Wat is de invloed van televisie-danswedstrijden op professionele gezelschappen? Hoe vergaat het winnaars van programma’s als SYTYCD als ze van dansen hun vak willen maken? Interressante analyse in Dance Magazine.

Marketing – Social radio, hoe werkt dat? Over de crossmediale strategie van 3FM

Bij 3FM zijn radio, de website en social media volledig met elkaar geïntegreerd. Lees in deze case hoe deze kanalen elkaar versterken en aanvullen.

ICT – NASA’s Technology Transfer Program

NASA biedt startups een gratis licentie voor 15 soorten door hen ontwikkelde technologie. Doel is high end techniek bereikbaar te maken voor gebruik in nieuwe producten of diensten. Interessant voor ontwikkelaars van bijvoorbeeld bewegingsgestuurde apparaten.

ICT – Why Artificial Intelligence Won’t Take Over the World | Alternet

Tijdens mijn psychologiestudie voerden we al felle discussies over de vraag of computers het zouden overnemen van de mens. De discussie leeft nog – lees hier de versie van de 21e eeuw.

Datavisualisatie – The Science Behind Joy Division’s Unknown Pleasures Album Cover – SA Visual – Scientific American Blog Network

De elpeehoes van Unknown Pleasures van Joy Division is geen gebergte, geen vrije expressie maar een voorbeeld van datavisualisatie uit 1970.

Datavisualisatie – Timeline of History

Histography is een interactieve tijdlijn van 14 miljard jaar wereldgeschiedenis, van de Big Bang tot 2015. Kies een thema (muziek, politiek, uitvindingen en nog 12) en zie wat er op dat gebied gebeurde in de loop van de eeuwen. Mooie visualisatie die gebruik maakt van Wikipedia gegevens.

Bezoek …

28 oktober, Utrecht – SMC030 ‘The Other Side’: Westcoast Energy

Is Nederland op weg om de Sillicon Valley van Europa te worden? Venture Capital, startups …. wie zijn deze (jonge) gasten hier in Nederland? Waar zitten ze en wat doen ze? Twee sprekers en genoeg tijd om te netwerken.

29 oktober, Utrecht – The Kick #12 – Digital Storytelling

Hoe verandert technologie de manier waarop we verhalen vertellen en delen? The Kick duikt in de wereld van Digital Storytelling. Vier makers uit de wereld van film, TV en interactive delen hun verhalen. Van virtual reality tot TV en weer terug. Jammer genoeg kan ik zelf niet maar ik kan de bijeenkomst van harte aanbevelen.

4 november, Amsterdam – Training verdienmodellen voor cultuur

Een goed verdienmodel is belangrijk bij het genereren van meer inkomsten. Na deze training weet je welk verdienmodel geschikt is en hoe dit toe toepassen. Voor zakelijk leiders, bestuurders en creatieve ondernemers.

12 november – Inspiratiemiddag marketingstrategie, leer van de voorlopers

Cultuurmarketing organiseert op 12 november een inspiratiemiddag marketingstrategie. Drie sprekers geven een presentatie. Bekijk het programma en meld je aan.

Geniet …

21 en 22 oktober, Amsterdam – Golden Hours (As you like it)

Het is Rosas week in de Stadsschouwburg Amsterdam. “In Golden Hours (As you like it) ontmoeten De Keermaekers dans en de poëzie van Shakespeare elkaar op de tonen van Another Green World, een album van Brian Eno.”

24 oktober, Amsterdam – Fase, four movements to the music of Steve Reich

Nog een keer Rosas deze week in de Stadsschouwburg Amsterdam: “In 1982 zette de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker zichzelf op de internationale danskaart met Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich. Het werk sloeg in als een bom en wordt sindsdien beschouwd als een mijlpaal van de hedendaagse dans.”

30 oktober t/m 4 december – The Pianist

The Pianist van Circo Aereo komt er weer aan. Na het voorproefje in Amersfoort en Haarlem in september zijn ze nu klaar om de rest van Nederland en België in te pakken met een uur lang clowneske pogingen tot een serieus klassiek concert.

4 – 14 november – Festival 2015 – Dancing on the Edge

Het is bijna zover: Dancing on the Edge festival. TOT doet de productie en de techniek.We zijn nu nog reuze druk met alle laatste regeldingen maar ik zie enorm uit naar de voorstellingen! Kijk alvast rond, de volgende keer meer over de verschillende groepen.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!