Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 28 oktober 2015

Hi-tec en lo-tec, voor beginners en gevorderden. Over theaters en vluchtelingen en wat techniek daarmee te maken heeft.

Lees …

Internet – Hackers kraken Nederlands Kickstarterproject

Het is niet altijd pais en vree op internet. Edsard Ravelli ondervindt dat aan den lijve als hij zijn naar zijn zeggen zo nobel bedoelde uitvinding moet verdedigen tegen een frontale aanval door hackers. Hij deed al aangifte bij de FBI en de Nederlandse politie en doet alles om zijn website overeind te houden.

Mobiel – Beacons for Arts Managers

Arts Management & Technology Lab start een serie over beacons (blokjes techniek die je in staat stellen te communiceren met smartphones op basis van locatie) en wat je daar in de culturele wereld mee kunt. In dit eerste artikel wordt nog even uitgelegd hoe het precies werkt.

Datavisualisatie – 200 Countries, 200 Years, 4 Minutes

Niet alleen de mooie visualisatie, maar ook en vooral het commentaar met sportwedstrijdallure maakt dat dit filmpje absoluut een blik waard is.

Mobiel – Rethinking our response to cell phones in the theatre

“Mobiel uit in het theater” – maar let op hoe je het brengt, want voor je ’t weet schrik je nieuwe doelgroepen af, volgens de schrijver van dit artikel.

Big Data – Data-scientists-in-residence

Data scientists liepen 6 maanden mee in drie culturele organisaties in Londen – National Theatre, ENO & Barbican – en hebben handige tools voor hen gemaakt. Mooie kruisbestuiving tussen cultuur en bedrijfsleven! Kunnen we dat in Nederland ook niet eens doen?

Internet Of Things – Things Network Groningen

Na Amsterdam krijgt ook Groningen een netwerk voor Internet of Things. “Maak van Groningen dé experimenteertuin voor slimme fietsen, jassen en sleutels die je vertellen waar ze zijn.” Als de Kickstarter campagne slaagt, maar gezien de stand tot nu toe gaat dat wel lukken.

Internet – Google Docs project, informatie voor vluchtelingen

Google ontwikkelde samen met onder meer het Rode Kruis een modelwebsite waar asielzoekers snel lokale informatie kunnen vinden, zoals de weg naar meldpunten, gratis wifi, de vertrektijden van bussen en veerboten en een lijst van hotels die geregistreerde asielzoekers toelaten. Op deze kaart zie je welke locaties al van informatie zijn voorzien, en door op een locatie te klikken kijk je live mee.

Bezoek …

5-6 november, Birmingham – MP workshop programme | Museums Association

Van Google Analytics tot LED verlichting, business modellen voor een reizende tentoonstelling en het toepassen van Beacons in historische gebouwen. Twee dagen vol gratis workshops voor musea.

13 november, Den Haag – Connected Development Festival

Connected Development Festival: sprekers, workshops en pitches van innovatieve ideeën. Over vernieuwing op thema’s als civil society, data-activism, inclusie van extreem armen en de vluchtelingenproblematiek. “DataMission will host a Data Desk. Here we will provide NGO’s, activists, researchers, journalists and policy makers with hands-on advise on their data-related question.”

Geniet …

30 oktober, Groningen – Multiverse, Australian Dance Theatre

De voorstellingen van Australian Dance Theatre zijn vaak nogal hi-tec. Deze keer combineren ze live dans met 3D film. Je krijgt een 3D bril en ziet mensen en computeranimaties met elkaar vervlochten. Aanrader!

30 en 31 oktober, Amsterdam – En avant, marche!

Ode aan de muziekvereniging. Koninklijke Harmonie Ons Verlangen, Koninklijke Fanfare Moed en Volharding: het zijn minimaatschappijen op zich – collectieven van uiteenlopende individuen die proberen om één en dezelfde marsrichting aan te houden. Zo goed als het kan, met vallen en opstaan: een sterke metafoor voor onze samenleving als geheel. 2 dagen in de Stadsschouwburg Amsterdam.

8, 12 en 13 november, Amsterdam/Rotterdam/Utrecht – Above Zero (Syrië)

De laatste visa komen hopelijk vandaag (bedankt, ambassade in Beirut …), het stapelbed is in de maak en we verheugen ons enorm op de Europese première van deze Syrische muziektheatervoorstelling tijdens het Dancing on the Edge festival.

7-14 november – GLOW Eindhoven

Lichtkunst op straat en op bijzondere locaties, met dit jaar het Parktheater als kloppend hart: officiële hotspot, GLOW café en restaurant, extra exposities, lichtobjecten, GLOW merchandise en een informatiestand.

12 november t/m 28 februari, Maastricht: LICHT2

In Museum aan het Vrijthof in Maastricht is vanaf 12 november LICHT2 te zien, deel 2 van de serietentoonstelling LICHT. Met lampen die dansen en bellen blazen of reageren op beweging.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!