Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 18 november 2015

Morgen en overmorgen ben ik bij de DataNatives conferentie in Berlijn (http://datanatives.io/) – daarover ongetwijfeld volgende week meer.

Lees …

Datavisualisatie – Information is Beautiful Awards

Verlekker je aan de longlist voor de Information is Beautiful awards: de 425 beste vooerbeelden van datavisualisatie van 2015. Wat een verscheidenheid!

Virtual Reality – De beste content voor Google Cardboard

Toch maar eens Google Cardboard aanschaffen, nu er zoveel mooie beelden voor worden gemaakt. Je weet wel: een kartonnen doosje met twee lensjes waar je je telefoon instopt om 3D beelden te kunnen kijken. Kost een tientje

Wearables – Lightguide optics could soon make smartglasses less socially awkward

Google Glass maar dan subtiel. Dit soort brillen lijkt me nou zo’n geweldig alternatief voor boventiteling bij voorstellingen! Bij Anne werkte men met tablets, bij een volgende productie kan hopelijk in de volgende stap geïnvesteerd worden.

Internet of Things – de eerste cijfers uit de praktijk

Nu the Internet of Things geen toekomstmuziek meer is duiken de eerste gebruiksstatistieken op. Wat zijn de meest gebruikte toepassingen? Veiligheid, gezondheidsweetjes, efficiëntie en comfort – de pyramide van Maslov in het digitale tijdperk.

iTunes algemene voorwaarden als stripboek

Je klikt altijd JA op de vraag of je ze hebt gelezen: de voorwaarden van iTunes. Op deze site kun je ze als stripboek lezen. Elke dag wordt er een pagina toegevoegd.

Fondsenwerving – Hoe Chinese fans hun artiesten digitaal in de watten leggen

In de serie ongelooflijk maar waar: een online videokanaal in China nodigt fans uit tijdens live uitzendingen virtuele cadeautjes en knuffels te sturen naar hun favoriete artiest. Een doorslaand succes.

Zoekmachines – RankBrain: de volgende stap in de zoeklogica van Google

Google heeft iets nieuws toegevoegd aan de zoeklogica: RankBrain. “Met RankBrain probeert Google de intentie achter je zoekopdracht te achterhalen en je ook bij de tweede zoekopdracht gelijk relevante informatie te geven.” Duidelijke uitleg met voorbeelden.

Internet – Wat techbedrijven deden na de aanslagen in ParijsWWW.BRIGHT.NLFacebook, Twitter, Uber, AirBnB, Google en Skype; lees hoe elk van hen een steentje bijdroeg na de aanslagen in Frankrijk. Niet in Beirut, overigens.
TIQ – It’s about time

TIQ houdt je werktijd automatisch bij. Microsoft stak onlangs een flinke smak geld in het Nederlandse bedrijf. Het klinkt eenvoudig: koppel Outlook, Word, Excel etc. aan de software, TIQ analyseert je werk en stelt een verdeling per project voor. Aan het eind van de dag loop je het even door. Alleen voor computerwerkers, dat wel ….

Bezoek …

19 november – Amsterdam Talks Tech: ‘The Food Edition’

Sharing thoughts, ideas and experiences on how tech influences the food industry. An evening of ambitious talks, inspirational videos and an interactive Q&A.

Vanaf 24 november – Analyzing and Visualizing Data with Power BI

“Learn how to connect and visualize your data with Power BI, Microsoft’s latest business intelligence tools and services.” Je kunt gratis meedoen aan de cursus en de software heeft ook een gratis versie. Ik doe mee, en ben benieuwd wat dit toevoegt aan de analyses die ik nu in Excel maak. 

3 december, Utrecht – Gratis kennisbijeenkomst CRM in de cultuursector

12 februari was ik bij de kick-off van een CRM leertraject voor culturele organisaties, door Cultuurmarketing met Pieter de Rooij en de NHTV. Op 3 december presenteren deelnemers en (gast)docenten de belangrijkste resultaten van het traject.

Geniet …

20 november, Turnhout – Golden Hours (As You Like It) – Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

Brian Eno’s eigenzinnige muziek over de tijd bracht De Keersmaeker bij Shakespeares As You Like It, een zonderlinge komedie waarin verliefde personages de natuur invluchten, weg van een corrupte hofhouding. In het idyllische woud van Arden, waar geen tijd bestaat, komen de ritmes en de poëzie van Shakespeare samen met de dans van De Keersmaeker.

Heropend – Parijs, Rodin Museum

Eindelijk, het Rodin Museum is weer open na een lange renovatie. Betoverende beelden in en om een prachtig pand in een heerlijk stukje Parijs!

Elke dag – Kroatisch zee-orgel maakt 24/7 muziek van de golven

In 2005 ontwierp een Kroatische architect een ‘orgel’ van een meter of 70 breed dat het ritme van de golven verandert in echte muziek. Geen new age achtige zweeftonen maar stoere melodieën. Elke dag anders. Luister live mee via Soundcloud, de link staat in het artikel.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!