Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 25 november 2015

Aan het schrijven van een blog over de DataNatives conferentie afgelopen week in Berlijn ben ik nog niet toegekomen, sorry. Gelukkig schreven anderen weer genoeg interessants deze week!

Lees …

Fondsenwerving – ifunds start strategisch partnerschap met Microsoft – ifunds

Strategisch partnerschap van ifunds met Microsoft op CRM gebied is in eerste instantie bedoeld voor goede doelen, maar vast ook interessant voor culturele organisaties die serieus aan de slag gaan met fondsenwerving.

Evenementenplanning – tour-finder.org: the free national tour listings site for artists and programmers

Nieuwe (gratis) Engelse site om het boekingsproces voor artiesten en zalen te ondersteunen. “Touring companies can post free listings with details of their tour-ready productions, giving information on target audiences, accessibility and technical specifications, as well as press and film footage.” Ter inspiratie.

Mobiel – Arts Patrons: Mobile Preferences (2015)

De mobiele kunstconsument verandert razendsnel. Wat wilde hij/zij in 2015? Tips voor evenementen vlakbij, en de weg naar een parkeerplaats. Om die tips te geven zijn data van één instelling niet voldoende maar is integratie nodig. Een centraal platform voor alle cultuur – de bezoeker is er klaar voor.

Kaartverkoop – Kaartjes.nl

Nieuw platform, gebouwd door de collega’s van JewelLabs: “kaartjes.nl is een website waar je kaartjes voor vrijwel ALLES kunt vinden: van kunst en cultuur tot pretpark, van film tot dierentuin. Op dit moment bieden we al meer dan 15.000 activiteiten aan. We willen door het volledige aanbod én de laagdrempelige opzet van kaartjes.nl mensen bewegen vaker op pad te gaan. Daarom is de site ‘mobile first’ ontwikkeld.”

Theater – four voices on why they love theatre

Afgelopen week was het #LoveTheatreDay. Vier Engelse theaterprofessionals vertellen nog een keer waarom theater de moeite waard is. Een warm pleidooi voor theater als kunstvorm en ontmoetingsplaats.

Kaartverkoop – Selecting the right system … support mentality

“Wat is het beste kaartverkoopsysteem?” Je wilt niet weten hoe vaak me dat wordt gevraagd. De Engelse collega’s van The Ticketing Institute krijgen de vraag ook vaak, en leggen uit dat het niet alleen om het systeem gaat maar ook over de support. Kies wat bij je past: een leverancier die alles voor je doet, of die software oplevert en je veel plezier wenst, of iets er tussenin.

3D video – Floating Dancers Whirl in a Sea of Light

Dans en 3D projectie – interessant artikel over het maakproces en het eindresultaat, met foto’s en videomateriaal. “They’re literally dancing with the stars.”

Datavisualisatie – Human Cities: Real-time activity data for Cities around the world

Voorbeeld van wat je kunt doen met de gegevens uit de app Human, waarmee mensen uit 900 steden over de wereld (waaronder 4 Nederlandse) hun dagelijkse portie beweging bijhouden. Grafiekjes, maar ook bewegende beelden. Leuk gedaan, en live!

Internet – Google Open-Sources Photos Search, Smart Reply And More

Vorige week tijdens de DataNatives conferentie in Berlijn hoorde ik een presentatie van iemand van Google die vertelde dat Google regelmatig software beschikbaar stelt aan de Open Source community. Dit is er een voorbeeld van: de techniek achter spraakherkenning en het zoeken van foto’s is nu voor iedereen beschikbaar voor alle nerds van de wereld.

Bezoek …

25 november, Utrecht – SMC030 ‘The Other Side’: The Philosophy of Death

“Tegenwoordig is de vraag bij overlijden niet alleen meer of je begraven of gecremeerd wilt worden en wat je andere uitvaartwensen zijn, maar zeker ook de vraag wat je met je online kanalen gaat doen. De dood is voor later en wellicht niet hetgeen je nú over na wilt denken.”

4 december, Amsterdam – Thingscon

“ThingsCon Amsterdam is a one-day conference about the future of the hardware business, with a special focus on the Internet of Things and the design of new products and services that combine software and hardware.”

Geniet …

21 november t/m 9 januari, Amsterdam – Nico Krijno @ Ravestijn Gallery

Maquette-achtige ruimtelijke beelden. 3D, maar dan ‘analoog’. Op de site kun je ze alvast door een vergrootglas bekijken, en als je in de buurt van het Westerdok bent lijkt het me de moeite waard om even binnen te lopen. Struikel niet over de tekst, daar kom ik ook niet doorheen. “The eye wonders on the frame to find fluidity but is regularly interrupted by the intersecting cul-de-sacs, by fringes where fringes shouldn’t be.”

2 t/m 6 december – Antonio Reyes & Diego del Morao, Flamenco Dream Team

De Flamenco Biënnale presenteert met trots de internationale CD Release van Antonio Reyes y Diego del Morao: “Live at the Círculo Flamenco de Madrid” met vijf concerten in onze intermezzo flamenco reeks! Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

18 december t/m 14 februari, Rotterdam – Data in the 21st Century — V2_Institute for the Unstable Media

Data in the 21st Century explores the friction between the unpredictable reality that we live in and the desire to capture it in data.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!