Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 11 november 2015

Laatste week Dancing on the Edge – fijn, zulke mooie recensies (en vooral: mooie voorstellingen!). Kom kijken in Utrecht of Rotterdam, vanavond, morgen of vrijdag. Hieronder leesvoer voor in de trein, en leuks en moois voor de komende periode.

Lees …

Kaartverkoop – Dynamic pricing bij Firestation Arts

Onderzoek naar dynamic pricing door Firestation Arts and Culture CIC, Monad Software and Royal Holloway University of London.

Kaartverkoop – Melkweg start proef met verkoop op naam in strijd tegen zwarthandel

Probaat middel tegen ticketzwendel wordt nu eindelijk in Nederland ingezet: Melkweg test verkoop op naam (d.w.z. wie 3 tickets koopt moet 3 namen invoeren, op de avond zelf toont elke bezoeker een ID). Doen anderen het niet omdat je in hun kaartverkoopsysteem maar 1 naam per aankoop kunt invullen?

Mobiel en werkelijkheid – How we made the story-driven app If You Go Away

Het verhaal achter, en beelden van, een app/game die verhalen toevoegt aan het straatbeeld in zes Engelse steden, en Lagos in Nigeria. “This GPS-driven story about loss turns your smartphone screen into a portal, presenting a virtually abstracted version of cities.” Je ziet wat je niet ziet, zeg maar …

Fondsenwerving – Theaters in de USA krijgen meer donaties maar minder publiek

Onderzoek onder theaters in de USA laat zien dat ze de recessie te boven zijn gekomen wat donaties betreft (en financiering in het algemeen) maar dat de bezoekcijfers terug blijven lopen.

Musea – Boijmans Van Beuningen’s Public Art Depot gives Rotterdam a world first

In een museum zie je het topje van de ijsberg. De berg zelf ligt in een hermetisch gesloten depot. Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam bouwt een nieuw gebouw om het publiek de rest van de collectie te laten zien en een blik achter de schermen te gunnen. Dat trekt de aandacht van de wereldpers.

Pricing – Gratis toegang bereikt niet wat (en wie) je wilt

“In a way, many organizations unknowingly do free days to feel better about themselves and their missions – not because they work.” De schrijver van dit artikel veegt de vloer aan met culturele instellingen die denken nieuwe doelgroepen te bereiken door af en toe gratis toegang te geven.

Bezoek …

13 november, Amsterdam, – Freelance Fridays – Webdesign, the screen and beyond

Mariken de Ruiter (Designlab) en Matthew Eichler (Aventine Solutions) vertellen hun verhaal over de ontwikkelingen in responsive en modulair webdesign. Op een prima plek om collega-freelancers te ontmoeten.

8-9 december, Londen – LDN | REMIX

“Join 300 global thought-leaders at the British Museum and Google to hear from 75 innovators, exploring the future of culture, creative cities and the creative economy.” Klinkt als een frisse wind door je brein.

Vanaf nu – Excel for Data Analysis and Visualization

Maak grote stappen in Excel: data analyse and visualizatie, hogere draaitabellenkunde en werken met query’s. Duurt 4 weken, geschat op 2-4 uur per week.

Geniet …

13 november, Haarlem – Speak low if you speak love…

Vrijdag in een uitverkochte Toneelschuur de nieuwste voorstelling van de Vlaamse dansmaker Wim Vandekeybus: Speak low if you speak love… Misschien kun je nog op de wachtlijst?

T/m 4 december – The Pianist

Hij wil een serieus concert spelen maar blijkt een clown en acrobaat. De voorstelling The Pianist wordt overal enthousiast ontvangen, is deze week te zien in Zwolle, Meppel, Leiden, Veghel en Drachten.

15 oktober t/m 10 januari, Rotterdam – Nicky Assmann – Radiant

“Centraal staat een majestueus bewegende lichtinstallatie die de gehele voorzaal in beslag neemt. Assmann combineert kennis uit de wetenschap, technologie en kunst in ruimtelijke installaties waarin de zintuiglijke ervaring centraal staat.” Klinkt dat interessant genoeg?

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!