Inspiratie

De TOT nieuwsbrief van 17 februari 2016

Verdwaal digitaal in de Abbey Road Studio’s, laat je hersens kraken over creatieve code, droom weg bij Japanse hofmuziek terwijl thuis gewoon het licht aangaat. 

Lees …

Internet of Things – IFTTT recepten voor thuis

Doe het licht aan als ik thuiskom. Sms de buurman als de rookmelder afgaat. Geef de plantjes in de tuin geen water als het morgen gaat regenen. Dit, en nog veel meer, kun je met If This Then That. Als je de juiste spullen hebt, tenminste.

Virtual Reality – Inside Abbey Road

Inside Abbey Road is een interactieve manier om deze legendarische plek te ontdekken. Vol met 360-graden beelden: wandelend door de studio’s kom je langs de geschiedenis van de Abbey Road Studio’s. Spelen met de apparatuur is inbegrepen ;-).

Marketing – Circus verkopen

Hoe verkoop je modern circus? Sowieso moet je het laten zien, want iedereen stelt er zich iets anders bij voor. Rachel Clare van Crying Out Loud beschrijft ook hoe ze als producent de theaters ondersteunt bij het vinden van publiek voor de voorstellingen die ze verkoopt.

Kaartverkoop – Harlow Playhouse trok 50% meer publiek door ‘pay what you can’ actie

Een theater in Harlow (UK) vroeg bij een serie voorstellingen de bezoekers te betalen wat ze konden missen. Met gemiddeld 5 pond per ticket, 50% meer bezoekers en 30% nieuw publiek zijn ze dik tevreden. 5 pond is niet veel, maar door de extra aanloop verdienden ze evenveel als via reguliere verkoop.

Big Data – Puzzels en mysteries

Afgelopen donderdagavond was ik bij het Big Data 4.0 event in Amsterdam en luisterde naar een aantal mooie praktijkvoorbeelden, onder andere van Deloitte. Net als Rolien Breeuwer. Zij schreef er dit blogartikel over.

Bezoek …

25 februari, Utrecht – The Kick #13 – Creative code shapes the world

“Hoe creatieve code een bijdrage levert aan de kennis van kinderen in het basisonderwijs en hoe het terugkomt in reclame.” Klinkt nog een beetje mysterieus maar wordt vast interessant. The Kick is mijn favoriete serie verfrissende meetings in Utrecht! Ik moet deze helaas missen vanwege de Ticketing Professionals conferentie in Birmingham, maar als iemand anders verslag wil doen?

Geniet …

20 februari, Amsterdam – Chitose Trio (Japan)

Chitose Trio (Japan) – Gagaku, toeval en stilte – traditionele Japanse hofmuziek en hedendaagse muziek samen in één concert. Eenmalig in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

24 februari t/m 8 maart – RED – Living Dance Studio

The Living Dance Studio is een onafhankelijk gezelschap: geen subsidie en geen banden met de Chinese overheid. Dat is uniek in China. We hebben hen al vaker te gast gehad, en volgende week komen ze weer, met RED. Dans, film, politiek en persoonlijke verhalen over het Maoïstische modelballet Het Rode Vrouwendetachement.

29 februari en 1 maart, Utrecht – Cie 111 – Plan B

“In een combinatie van acrobatiek, theater en dans spelen vier mannen een spel met de zwaartekracht, op een schuine wand. Ze klampen zich er aan vast, glijden er in slow motion overheen en wekken zo de suggestie dat ze zweven.” Klinkt goed toch? Eerdere voorstellingen van Cie 111 vond ik echt de moeite waard dus ik durf deze gerust aan te raden.

T/m 10 april, Rotterdam – Spending Quality Time With My Quantified Self

Vang je je leven in cijfers? Spending Quality Time With My Quantified Self in Tent Rotterdam presenteert het werk van 10 jonge kunstenaars die complexe relaties tussen het lichaam en technologie beschouwen.

T/m 20 september, Den Bosch – Bosch VR

Maak een virtuele reis door het beroemdste schilderij van Jheronimus Bosch: De Tuin Der Lusten. Bezoek het mini theater in Den Bosch of download gratis de app.

Schrijf je in voor de TOT nieuwsbrief!