Klantenindex

Julidans

Logo Julidans

Enfants terribles en grote meesters van de hedendaagse dans

Julidans toont de enfants terribles en de grote meesters van de hedendaagse dans. Het één sluit het ander trouwens niet uit, veel Julidanschoreografen zijn  beide. Naast bekende makers (o.a. Maguy Marin, Wim Vandekeybus en Sidi Larbi Cherkaoui) presenteert Julidans een nieuwe generatie in Julidans NEXT. Het festival onderscheidt zich ook met niet-westerse hedendaagse dans, o.a. uit Zuid-Amerika en Afrika. Voorstellingen die niet, of bijna nooit, te zien zijn in Nederland.

Julidans voor TOT

De voorstellingen van Julidans roepen altijd discussie op. ‘Love it or hate it’ was in 2011 het motto. Bovendien wijkt de werkwijze van de internationale gezelschappen die op het festival komen nogal af van wat in Nederland gebruikelijk is. TOT werkt graag met deze onconventionele makers, die in alle opzichten niet onvoorspelbaar zijn.

TOT voor Julidans

TOT verzorgt sinds 2004 de technische coördinatie van het festival. Een aantal locaties bereidt de voorstellingen zelf voor, TOT doet de rest en produceert de combinatieprogramma’s. Inventariseert de wensen van de groepen, zet die af tegen de beschikbare middelen en tijd, en verzint voor iedereen de beste oplossing. Maakt Nederlandstalige technische lijsten met alle afspraken. Regelt de inhuur van ontbrekende apparatuur en loopt tijdens het festival regelmatig binnen.

Alle belangen op één lijn is daarbij het streven: de voorstelling krijgt de ruimte die nodig is, maar wel binnen het festivalbudget en de mogelijkheden van de theaters. Voorbeelden van regelmatig terugkerende gezelschappen zijn Akram Khan Company,  Ultima Vez / Wim VandekeybusDanse l’Afrique Danse en Robyn Orlin.

De website van Julidans:

Screenshot of www.julidans.nl

Julidans op Facebook
Julidans op Twitter
Julidans op YouTube

Wat zegt Julidans op Twitter?