Klantenindex

Van Baasbank & Vos

Logo Van Baasbank & Baggerman

Vernieuwende internationale podiumkunsten

Van Baasbank & Vos, opgericht door Jaap van Baasbank en JG Baggerman in 1985 te Amsterdam. Een internationale producent van multidisciplinaire podiumkunsten. Moderne dans, muziektheater, slagwerk en literaire programma’s. Van one-man-shows tot opera’s met 50 man (en een paard) op het toneel. De voorstellingen kennen geen taalbarrière en zijn artistiek vernieuwend. Van Baasbank & Vos is uitvoerend producent van Julidans en is een voortzetting van Van Baasbank & Baggerman.

Van Baasbank & Vos voor TOT

De producties van Van Baasbank & Vos worden door theaters en publiek als bijzonder ervaren, en van een hoog artistiek niveau geacht, maar zijn technisch en productioneel niet de meest eenvoudige. Bovendien wijkt de werkwijze van veel internationale gezelschappen nogal af van wat in Nederland gebruikelijk is. TOT vindt het een uitdaging elke keer weer beide werelden bij elkaar te brengen.

TOT voor Van Baasbank & Vos

TOT verzorgt sinds 1997 de technische productie van vrijwel alle tournees van Van Baasbank & Vosa. Inventariseert de wensen van de gezelschappen, zet die af tegen de in de theaters aanwezige middelen en verzint voor elk probleem een oplossing. Maakt een Nederlandstalige technische lijst waar alle afspraken in staan. Regelt voor de theaters de inhuur van ontbrekende apparatuur. Zoekt in de meeste gevallen een Nederlandse inspiciënt voor de tournee. En houdt met alle partijen nauw contact.

Alle belangen op één lijn is daarbij het streven: de voorstelling krijgt de ruimte die nodig is, maar wel binnen het budget en de grenzen van de Nederlandse wet. Voorbeelden van regelmatig terugkerende gezelschappen zijn Akram Khan Company,  Ultima Vez / Wim Vandekeybus, Compagnie Marie Chouinard, Muziektheater Transparant en Hiroaki Umeda.

De website van Van Baasbank & Vos:

Screenshot of www.baasbank-vos.nl

Van Baasbank & Vos op LinkedIn