Inspiratie

Zoeken naar alternatieven die wél kunnen!

Een bekende van me heeft een paar maanden als IT-consultant bij een culturele organisatie rondgelopen om advies te geven over de ondersteuning van de werkprocessen. Hij heeft een gedetailleerd stappenplan uitgewerkt dat zo te horen heel logisch en nuttig is. Zijn opdrachtgever is blij, het MT omarmt zijn voorstel. Zijn opdracht is afgerond en hij heeft een mooie doos bonbons gekregen bij het afscheid vorige week.

Maar nu zit hij te balen: de directeur heeft gisteren een besluit genomen dat niet past in zijn geschetste plaatje. Verdorie zeg, hij heeft koud zijn hielen gelicht of het gaat alweer mis. Ik snap zijn frustratie uiteraard, en weet weer waarom ik geen consultant ben geworden maar projectmanager. Ik wil best onderzoek doen en advies geven, maar ga daarna graag zelf met het team aan de slag.

Natuurlijk nemen ook mijn klanten wel eens besluiten waar ik niet blij mee ben. Ik heb daar doorgaans wel begrip voor. Een directeur staat in een krachtenveld dat anders is dan het mijne. Dus als een ontwikkeling die vanuit mijn perspectief briljant is niet door kan gaan omdat andere belangen zwaarder wegen, is mijn reactie altijd meebewegen. Niet vasthouden aan wat ik voor me zag, maar zoeken naar alternatieven die wél kunnen. Die kans krijg ik als projectmanager. I ❤️ my job!