Inspiratie

Software ontwikkeling: parels voor de zwijnen?

Kijken naar software is leuk. Vind ik dan hè? Als een leverancier bezig is met software ontwikkeling en me iets nieuws wil laten zien maak ik daar altijd tijd voor.
» lees verder over Software ontwikkeling: parels voor de zwijnen?

Opvallende trends in bezoekersgedrag en kaartverkoop

Op het Ticketing Professionals Congres in Engeland was ik bij een sessie over trends in bezoekersgedrag. Iemand van de West End Theatres in Londen, iemand van een festival, iemand die tickets verkoopt voor grote acts en iemand van een wereldwijd opererend kaartverkoopsysteem deelden hun bevindingen over kaartverkoop en bezoekersgedrag voor en na de pandemie. » lees verder over Opvallende trends in bezoekersgedrag en kaartverkoop

Zoeken naar alternatieven die wél kunnen!

Een bekende van me heeft een paar maanden als IT-consultant bij een culturele organisatie rondgelopen om advies te geven over de ondersteuning van de werkprocessen. Hij heeft een gedetailleerd stappenplan uitgewerkt dat zo te horen heel logisch en nuttig is. Zijn opdrachtgever is blij, het MT omarmt zijn voorstel. Zijn opdracht is afgerond en hij heeft een mooie doos bonbons gekregen bij het afscheid vorige week.

» lees verder over Zoeken naar alternatieven die wél kunnen!

Mailslierten? Die moet je gewoon negeren

“Beste lezer, ik ben op vrijdag vrij. Maandag ben ik er weer.” Gedachteloos klik ik al bijna het mailtje weg. Maar tegelijkertijd zie ik dat ik de afzender helemaal niet ken. Heb ik per ongeluk een onbekende gemaild? Nee, dat is het niet. De mail is gericht aan een mailinglijst die ‘Guests’ heet. Spammetje, kan gebeuren. Maar dan begint het. Een stroom van berichten, allemaal van onbekenden. “Haal mij s.v.p. uit deze lijst, ik heb me niet aangemeld.” “Idem, mij niet mailen.” En daar dan weer antwoorden op, zodat de lijst met geadresseerden groeit en groeit en groeit. Ik zeg niks, want ik weet: elke mail maakt het probleem alleen maar erger. En dat gebeurt: na het weekend heb ik een mail of 50 in deze serie.

» lees verder over Mailslierten? Die moet je gewoon negeren

Communiceren is het halve werk

Communiceren is het halve werk. Toch valt dat als projectmanager niet altijd mee. Vaak leid ik projecten waarbij veel verschillende mensen en afdelingen in een organisatie betrokken zijn. Dus ik kan niet op een eilandje gaan zitten en een ei uitbroeden, maar communiceer me suf. » lees verder over Communiceren is het halve werk

Verlies je bij koppelingen niet te snel in technische snufjes maar begin bij de basis

“En dan krijg je een notificatie in Teams als er iets voor je klaarstaat.” Een collega demonstreert zijn proefopstelling voor de nieuwe koppeling tussen een planningssysteem en een website, en ik mag meekijken. Het is een staaltje van technisch vernuft waar hij terecht trots op is. Maar de marketingmedewerkers van zijn klant kijken hem glazig aan.

» lees verder over Verlies je bij koppelingen niet te snel in technische snufjes maar begin bij de basis

Kwestie van wennen aan een nieuw systeem

“Hardlopen in de regen, daar begin ik niet aan. Buitje onderweg oké, maar vertrekken in de regen? Ben je wel goed bij je hoofd?” Zo dacht ik er al jaren over, maar vanochtend won toch de zin in lopen het van de tegenzin in regen. En eerlijk: het was helemaal niet erg. Het was eigenlijk wel prima. Echt een kwestie van wennen dus, net als aan een nieuw systeem.
» lees verder over Kwestie van wennen aan een nieuw systeem

Knopen doorhakken

Van de week sprak ik met een organisatie die voor de taak staat nog dit jaar hun belangrijkste applicatie te vervangen omdat de leverancier ermee stopt. Er zijn eigenlijk maar twee serieuze kandidaten, maar het lukt hen niet om knopen door te hakken. » lees verder over Knopen doorhakken