Podiumkunsten

Personeelsplanning zonder cao-controle

Zonder cao-controle

In sommige gevallen kun je ook zonder controles op de naleving van Arbeidstijdenwet en cao. Omdat je alleen maar met oproepkrachten werkt die in dienst zijn van een uitzendbureau. Of met studenten die niet meer dan twee avonden per week werken, en nooit overdag, zodat de wettelijke grenzen niet in zicht zijn. Of omdat je hoopt dat de Arbeidsinspectie bij controle genoegen neemt met een steekproefsgewijze, handmatige controle. 

Uitzendbureaus

Een culturele instelling is nog het best te vergelijken vergelijkbaar met een uitzendbureau: ook daar wisselt de personeelsbehoefte per dag, wordt op onregelmatige tijden en op projectbasis gewerkt en gerapporteerd. Uit die hoek komt Poolmanager, dat een aantal tevreden klanten heeft in de culturele sector zoals Theater Carré en het Luxor Theater. Ook uitzendbureau DOP werkt met dit programma voor de personeelsplanning. Een basale vorm van cao-controle zit er wel in; rapportages over het aantal overtredingen per persoon of periode zijn op verzoek te bouwen. De charme van Poolmanager is dat het helemaal uitgaat van de communicatie tussen planner en medewerker.

Een sympathieke en toegankelijke online applicatie voor de horeca is L1nda, ontwikkeld met en voor het CREA café in Amsterdam. Geen cao-controles en andere extra’s, maar de basis van het invoeren van beschikbaarheid, het maken en publiceren van roosters en het mailen en sms’en van wijzigingen werken prima.

Evenementenplanningsprogramma

Ook zijn er evenementenplanningsprogramma’s met een personeelsmodule. Heel prettig is dat je direct medewerkers aan geboekte evenementen kunt koppelen, en de gewerkte uren aan de klant in rekening brengt. Het inroosteren van medewerkers die niet voor een evenement werken, is soms lastig, en het salderen van uren per medewerker zit misschien niet in het programma, maar voor sommige organisaties is dat helemaal niet erg. Voorbeelden hiervan: Artifax Event, TRS-Plan, Yesplan en iTheatre.

Neem contact op als je een programma zoekt, of juist een programma op het oog hebt en benieuwd bent wat TOT ervan vindt.