Projectmanagement ICT

Evenementenplanning

Core business

Voorstellingen en evenementen, daar draait het om in de culturele wereld. De core business, het hart van het bedrijf. Voor theaters en concertzalen net zo goed als voor evenementenlocaties en musea. Het mag niet voorkomen dat een zaal dubbel is geboekt, of dat de technici een andere begintijd in hun agenda hebben staan dan wat de bezoeker aan de kassa hoort.

Evenementenplanning in Excel

Vandaar dat, als een culturele organisatie begint met het automatiseren evenementenplanning vaak als eerste aan bod komt. Andere interne bedrijfsprocessen kunnen er ook baat bij hebben, maar die volgen vaak pas later. 

Automatiseren

Er is een moment waarop een seizoensoverzicht in Excel niet meer voldoet. Omdat meerdere mensen tegelijk vanaf verschillende locaties dezelfde informatie moeten kunnen inzien of bewerken. Omdat je alle informatie die met hetzelfde evenement te maken heeft, bij elkaar wilt hebben. En alles maar één keer wilt noteren.

De beste

Er zijn veel evenementenplanningsprogramma’s, maar welke is de beste? TOT kent er een flink aantal en er is niet één beste. Wel is er voor elke organisatie één de beste. TOT helpt je graag om het programma te selecteren dat in jouw situatie het meest geschikt is. En zorgt vervolgens dat je eruit haalt wat erin zit.

Lees verder over de basis van een evenementenplanningsprogramma.