Technische productie

Youness Aboulakoul | Cie Ayoun (Marokko)

Geboren in Casablanca, woont en werkt Youness Aboulakoul nu in Parijs. Hij maakte zijn debuut als danser op zeer jonge leeftijd, zowel hip-hop als urban dance verkennend, gevolgd door training in eigentijdse dans aan het conservatorium in Casablanca. Als danser werkte hij bij verschillende gezelschappen en choreografen uit Marokko en Europa, zoals Oliver Dubois, Khalid Benghrib, Rosa Sanchez en Alain Baumann, Radhouane El Meddeb en Christian Rizzo. In 2010 begon Youness Aboulakoul met eigen werk te creëren als choreograaf. Het eerste duet Logos, werd gevolgd door De Architecten (2018), in samenwerking met choreograaf en beeldend kunstenaar Youness Atbane.

Youness Aboulakoul componeert ook. Zijn werk is geïnspireerd door de rijkdom van Marokkaanse muziek en de geluiden uit de elektro–wereld, waarbij hij deze twee mixt om zijn eigen sonische universum te ontwikkelen. He componeerde originele tracks voor verschillende choreografieën en films.

Als choreograaf, danser en muzikant toont Youness Aboulakoul een bijzondere interesse in de interactie van verschillende disciplines. Met deze meervoudige visie op kunst wil hij de grenzen van eigentijdse dans oprekken en zo nieuwe vormen van artistieke expressie laten ontstaan.

Producties
 
Seizoen 2019-2020
Foto Youness Aboulakoul - Today is a Beautiful Day