Technische productie

Siba Sahabi (Nederland)

Siba Sahabi (1979) is een Duits-Iraanse kunstenaar. Ze maakt installaties, sculpturen, objecten en films. Haar bekroonde werk is internationaal tentoongesteld in musea en galerieën zoals Museo Nacional de Bellas Artes in Buenos Aires, Spazio Rossana Orlandi in Milaan en Saatchi Gallery in Londen.

Met haar werk onderzoekt en reconstrueert ze de betekenis van culturele identiteit. Sahabi is geïnteresseerd in hoe relaties om ons heen bepalen wie we zijn als individuen in onze gemeenschap, en hoe deze 'vorm' van onze culturele identiteit verandert wanneer we worden blootgesteld aan meerdere culturen tegelijk.

Sahabi vertaalt haar onderzoek naar culturele identiteit naar hedendaags design door middel van een interpretatie van vormen en concepten. Ze creëert een breed scala aan centerpieces - van beperkte designedities tot grootschalige kunstinstallaties.

Sahabi werkt met media zoals film en fotografie om de context van haar ontworpen objecten te belichten en om haar onderzoek verhalend te visualiseren. Deze processen van het creëren van context en vertelling rond haar werk strekken zich uit tot haar internationale en interdisciplinaire samenwerkingen, die een belangrijke inspiratiebron voor haar vormen.

https://www.sibasahabi.com/

Producties
 
Seizoen 2021-2022
Foto Skiagraphia