Technische productie

Russel Maliphant (Verenigd Koninkrijk)

Russel Maliphant studeerde aan The Royal Ballet School en studeerde af in het Sadler’s Wells Royal Ballet. Vervolgens is hij een carrière gestart als zelfstandige danser. Hij trad op met het DV8 Physical Theater, Michael Clark Company, Rosemary Butcher en Laurie Booth, met wie hij de Time Out Live Award (1991) won voor het ‘naar nieuwe hoogten brengen van improvisatiedans.’

Tussen 1991 en 1994 studeerde hij anatomie, fysiologie and biomechanica. In 1994 classificeerde hij zich als gecertificeerd uitvoerder van de Rolf Method of Structural Integration (Rolfing). Zijn studies beïnvloeden zowel zijn methode van les geven als choreografieën. Beiden bevatten een grote mate van verscheidenheid van lichaamsbewegingen en technieken, zoals klassiek ballet, contact improvisatie, yoga, capoeira en chi kung.

Sinds 1994 werkt Russel Maliphant nauw samen met lichtontwerper Michael Hulls. Ze ontwikkelen een taal waarin beweging en licht nauw verbonden zijn en creëren zodoende een ontmoetingsplek dat een op zichzelf staande taal wordt. Russel Maliphant richtte in 1996 de Russel Maliphant Company op.

www.rmcompany.co.uk

Links

Russel Maliphant op Wikipedia

Facebookpagina van Russel Maliphant

Interview in The Guardian

Foto's

Foto                 Foto julien_alt372 Foto rmalli04 Foto omslag
Producties
 
Seizoen 2011-2012
Foto Russell Maliphant - The Rodin Project