Technische productie

Muziektheater Transparant (België)

Muziektheater Transparant gaat als productiehuis vanuit de artistieke en maatschappelijke actualiteit een intensieve dialoog aan met kunstenaars uit verschillende disciplines en wil op internationaal niveau muziektheater in al zijn diversiteit creëren, vernieuwen en presenteren voor een breed publiek.

In de creatie van nieuwe projecten staat het vocale centraal. Oude en nieuwe muziek worden gelijktijdig geprogrammeerd en met elkaar geconfronteerd. Bijzondere aandacht gaat uit naar de ondersteuning van hedendaagse muzikanten en de ontwikkeling van hun werk.

Transparant biedt residentie aan drie huiscomponisten: Wim Henderickx, Jan Van Outryve, Eric Sleichim, en twee huisregisseurs: Wouter Van Looy en Caroline Petrick. Annelies Van Parys en Joachim Brackx, twee veelbelovende Vlaamse componisten, zijn uitgenodigd om tijdens een driejarige residentie bij Transparant hun eerste stappen in muziektheater te zetten.

Transparant speelt al jaren veel in Nederland: van grote opera's tot kleinschalige kinderproducties, zowel voorstellingen in grote zalen als op locatie.

www.transparant.be

Links

Muziektheater Transparant op YouTube

Muziektheater Transparant op Facebook

Producties
 
Seizoen 2007-2008
Foto Muziektheater Transparant - Ruhe  
 
Seizoen 2008-2009
Foto Muziektheater Transparant - Ruhe  
 
Seizoen 2009-2010
Foto Muziektheater Transparant - Ruhe  
 
Seizoen 2010-2011
Foto Muziektheater Transparant - Over de Bergen  
 
Seizoen 2010-2011
Foto Muziektheater Transparant - Medea  
 
Seizoen 2011-2012
Foto Muziektheater Transparant - Medea