Technische productie

José Mercé (Spanje)

Wanneer José Mercé zingt, klinkt de oude zigeuner flamencotraditie in al haar grootsheid. Edel en zwaar als een goede wijn. Als erfgenaam en neef van de legendarische zanger Manuel Soto Sordera
houdt hij de familienaam al ruim 40 jaar in ere. José Mercé beroert de zielen in de grote concertzalen over de wereld. Maar evenzo in de sportpaleizen waar hij als een heuse flamenco rockstar eind jaren ’90 in Spanje een nieuw jong publiek massaal op de been bracht voor flamenco. Met zijn pop- en latinsound liet Mercé een frisse wind door flamencoland waaien. Zijn albums bereikten ongekende recordsales; het nummer ‘Aire’ stond maandenlang nr. 1 in de Spaanse hitlijsten.
José Mercé laat als geen ander horen dat een modern geluid de oude traditie niet in de weg zit. Voor sommige puristen ging hij daarin te ver. Maar met de rust van hij die zijn kunst verstaat, antwoordde de zanger: ‘Puur is alles wat je voelt, alles wat je hart je vertelt wanneer je zingt.’ Wanneer Mercé al zijn flamencokaarten op de tafel legt, past een eerbiedig luisteren.

www.josemerce.es

Producties
 
Seizoen 2012-2013
Foto Jose Merce - In Concert