Technische productie

Hotel Pro Forma (Denemarken)

Perceptie, perspectief en thema's van over de hele wereld komen samen in een conceptuele, visuele en muzikale kunstvorm.

Ieder werk begint met een bijna natuurwetenschappelijk onderzoek. Het artistieke proces is verkennend en transdisciplinair.

De voorstellingen bestaan voornamelijk uit muziek, visuele kunst en architectuur, en wijkt af van traditionele theatrale structuren. In plaats daarvan presenteert dit gezelschap visuele en muzikale universums die universele onderwerpen zoals evolutie, wereldculturen, perspectieven en zwaartekracht onderzoeken.

Het publiek krijgt thema's en onderwerpen voorgeschoteld in nieuwe contexten en met behulp van experimentele technologieën. Voor ieder werk wordt een eigen licht- en geluidslandschap ontwikkeld, waardoor het onderwerp op een nieuwe manier wordt gezien, gehoord en ervaren.

Hotel Pro Forma heeft vanaf 1985 voorstellingen variërend van tentoonstellingen tot performances geproduceerd, welke in meer dan 30 landen te zien zijn geweest. Artistiek leider is beeldend kunstenaar Kirsten Dehlholm.

www.hotelproforma.dk

Links

Artikel over Hotel Pro Forma

De Facebookpagina van Hotel Pro Forma

Interview met co-artistiek leider Ralf Richardt Strøbech

Producties
 
Seizoen 2013-2014
Foto Hotel Pro Forma - War Sum Up  
 
Seizoen 2017-2018