Inspiratie

Facebook – contact, tips, trucs en nieuws

Facebook is het grootste sociale netwerk voor het delen van berichten, links, foto’s en video’s met vrienden en bekenden. Voor mij een heerlijk laagdrempelig platform om contact te houden met vrienden en collega’s uit heden en verleden en tips uit te wisselen over mooie voorstellingen, handige trucs en het laatste nieuws over internet, techniek en sociale media. Ik ken overigens al mijn Facebookvrienden. Logisch? Welnee, bekijk deze video maar eens.

Facebook netwerk

Facebook en de buitenwereld

Facebook geeft zich niet zo snel gewonnen; op techneutenfora kun je vinden dat je gemakkelijk kunt delen náár Facebook.  Pagina’s die je tegenkomt, tips die je leuk vindt, foto’s die je maakt via allerlei apps, reizen die je boekt en theaterkaartjes die je koopt, je kunt het zo gek niet verzinnen of er staat een blauwe Share of Like knop naast.

Maar delen ván Facebook is een heel ander verhaal, en is vaak zelfs onmogelijk.

In de loop van de jaren was het af en toe mogelijk een RSS feed te maken van je eigen updates, met de bedoeling die op een andere site te laten zien. Hier staat hoe dat werkte. In die tijd stonden mijn Facebook posts op deze site, maar na vele kat-en-muis-pogingen heb ik het voorlopig opgegeven. Weet je weer een manier om het voor elkaar te krijgen? Ik hoor het graag!!!

Lees verder over Twitter.